LG Optimus G testte!

4 çekirdek, 2 GB RAM ve fazlası... LG'nin iddialı cebi Optimus G'yi tüm detaylarıyla test ettik!

LG Optimus G testte!

LG'nin Optimus G'si, 4 çekirdek ve 2 GB RAM sunan yeni nesil akıllı telefonlarından biri. 13 megapiksellik kamerası ve şık tasarımı da dikkat çekici. Peki ama piyasadaki Xperia Z gibi rakipleri karşısında ne durumda? İşte testimiz...

Baştan söyleyelim; LG Optimus G, son günlerde test etme şansı bulduğumuz iyi telefonlardan biri. Telefon, 1,5 GHz hızında 4 çekirdekli Qualcomm işlemciye, 2 GB RAM'e ve 1.280 x 768 piksel çözünürlüklü 4,7 inç ekrana sahip. 319 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekran yaptığımız testlerde gün ışığında 332 kandela/m2 parlaklık oranı sergiledi. Ekranda renkler gayet canlı görünse de AMOLED ekranlardaki kadar iyi değil. Telefonun Gorilla Glass 2 arka ve ön camları sayesinde son derece sağlam olan şık kasasının altında güçlü donanımlar bulunuyor.

Optimus G'nin arka kapağı, aynen Nexus 4 gibi parıltılı bir yüzeye sahip. Telefon ele iyi oturuyor ve kalitesini hissettiriyor. 132 x 69 x 10 milimetre boyutlu telefonu kullanmak çok rahat. Ancak kasanın yekpare yapısı, pilin çıkartılmasına engel oluyor.

Telefonda 32 GB dahili depolama alanı var ve bunu bellek kartı ile desteklemek mümkün değil.

Kamera ve performans

Kamera ve performans

LG Optimus G, 13 megapiksel çözünürlüklü etkileyici bir kameraya sahip. Yaptığımız testler kameranın gerçekçi renkler ve yüksek karşıtlık oranı sunduğunu gösteriyor. Görüntü, çerçevenin kenarlarına doğru biraz netlik kaybediyor.

Yapay ışıkta çekilen fotoğraflarda da netlik kaybı görülüyor. Telefon flaşa sahip olsa da kamera geceleri iyi performans sergileyemiyor. Sonuç olarak doğal ışıkta iyi sonuç veren kamerayı yapay ışık altında ve karanlıkta kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Ama bunu çok büyük bir eksi olarak da değerlendirmiyoruz; az sayıda alternatif dışında neredeyse tüm cep telefonlarında durum aynı...

Performans: Gayet akıcı

Optimus G Android 4.1.2 ve LG'nin kendi geliştirdiği arabirimi kullanıyor. Testlerimizde telefonun SMS, bağlantılar ve tarayıcı gibi temel uygulamalarda gayet akıcı performans sergilediğini gördük. Telefon, LG'nin geliştirdiği bazı uygulamalar yüklü olarak geliyor. Optimus G'de ayrıca bir çevirmen uygulaması ve DLNA üzerinden içerik paylaşımı sağlayan bir uygulama da bulunuyor.

Bağlantılar ve pil

Bağlantılar ve pil

Kablosuz: Wi-Fi, HSPA

Optimus G, 600 KB boyutlu test sayfamızı, Wi-Fi bağlantıyla 2,3 saniyede açmayı başardı. Telefon HSPA bağlantıyla 42,2 MB/s hızına ulaşıyor. Bunların gayet iyi değerler olduğunu söyleyebiliriz. Optimus G, Bluetooth 4.0, Wi-Fi direct ve FM radyo gibi bu seviyede bir telefonda olması gereken tüm özelliklere sahip. Ancak telefonun müzik oynatıcısı, her ne kadar iyi bir ekolayzıra sahip olsa da kutudan çıkan kulaklıkların kalitesi nedeniyle biraz zayıf kalıyor.

Pil: Sorun yok

Optimus G, ekran parlaklık oranı en sondayken 5 saat 50 dakika internet gezinti süresi sunuyor: Çok etkileyici olmasa da iyi bir süre. 10 saat üzerinde konuşma süresi sunan telefonu, şarj endişesi olmadan gün boyu kullanmak mümkün. Ama 2.100 mAH'lık pilden fazlasını beklemek de hayal olur: İkinci gün için şarj cihazınıza mutlaka ihtiyaç duyuyorsunuz.

Normal sesli görüşme sırasında iyi bir ses kalitesi sunan telefonun hoparlörlerinin sıradan olduğunu kabul etmeliyiz.

Sonuç

Sonuç

Optimus G, güçlü donanımı ve akıcı performansıyla dikkate değer bir akıllı telefon. Özellikle donanımına söyleyecek fazla bir söz yok. Kameranın sıradan gece performansı, daha önce de söylediğimiz gibi kabul edilebilir bir durum. Kabul edemeyeceğimiz tek şey, kutudan çıkan kulaklıklar. Eğer yolunuza bu kulaklıklarla devam etme niyetindeyseniz, telefonun size sunabileceği ses kalitesinden asla haberdar olamazsınız.

Optimus G, şu anda Turkcell tarafından ön siparişe açılmış durumda Belirlenen fiyat ise 1.799 TL. Bu fiyatın üzerine biraz daha koyabilecekler için piyasada bir çok alternatif bulunuyor. Örneğin Xperia Z, yakın bir fiyata full HD ekran ve su geçrimezlik gibi özellikler sunabiliyor.

Henüz piyasada olmasa da, Galaxy S4 de 2.000 TL civarında bir fiyata sahip olacak. Kısacası seçim tamamen size kalmış durumda. Bizim söyleyeceğimiz, LG Optimus G'nin iyi bir telefon olduğu. Ama son kararı verecek olan sizsiniz...

Testimizin detaylı sonuçlarını ve telefonun tüm teknik özelliklerini, bir sonraki sayfada yer alan tablomuzda bulabilirsiniz... Detaylı fotoğraflar ve daha fazla ayrıntı isteyenler ise, buradaki galerimize göz atabilirler...

Detaylarıyla test sonuçları ve teknik özellikler

Detaylarıyla test sonuçları ve teknik özellikler
Galaxy S3 ve Optimus G yan yana...
İşletim Sistemi LG Optimus 3.0 arabirimli Android 4.1.2
App Store Bağlantısı Google Play
İşlemci Qualcomm S4 Pro APQ8064
Çekirdek Sayısı Dört çekirdekli
Saat Hızı 1.500 MHz
RAM 2.048 MB
Pil: Konuşma Süresi 10 saat 19 dakika
Pil: İnternet 5 saat 49 dakika
Pil: Dolum Süresi 3 saat 4 dakika
Pil: Kapasite 2.100 mAh
Ağırlık 145 gram
Boyutlar 132 x 69 x 10 milimetre
WLAN 802.11n/g/b/a
GSM Quad Band
EDGE Var
UMTS: Veri Alımı 42,2 Mbit/s
UMTS: Veri Gönderimi 5,8 Mbit/s
LTE: Band Tipi 800, 1,800, 2,600 MHz
Gezinti Aracı Flash Destekliyor mu? -
Video Telefon WLAN ve UMTS
Dokunmatik Ekran Kapasitif (çoklu dokunmatik)
Dokunmatik: Tepki Çok iyi
Ekran: Tip LCD
Ekran: Boyutlar 61 x 102 milimetre
Ekran: Boyut 4,7 inç
Ekran: Çözünürlük 768 x 1.280 piksel
Ekran: Piksel Yoğunluğu 319 ppi
Ekran: Renk Sayısı 16.777.216 renk
Ekran: Karşıtlık 6,3:1
Ekran: Ortam Işığı Altında Parlaklık 332 cd/m²
Ses Kaydı Var
Profiller Var
Push e-mail Var
Hafıza 25.641 MB
Hafıza Kartı Girişi -
USB Sürümü USB 2.0
USB Girişi mcroUSB
USB: 100 MB Veri Transfer Süresi 13 s
SIM Kartı Girişi microSIM
Bluetooth 4.0 (A2DP)
Kamera: Çözünürlük 13 megapiksel
Kamera: Makro Minimum Uzaklık 6 cm
Kamera: Otomatik Odaklanma Var
Video Kayıt Çözünürlüğü 1.080 x 1.920 piksel
TV Çıkışı microHDMI
Müzik Oynatıcı Formatlar MP3, WMA, AAC
Kulaklık Çıkışı 3,5 milimetre
Video Oynatıcı Var
FM Radyo Var
Navigasyon: GPS Alıcı Var
Navigasyon: Yazılım Önceden yüklü
Navigasyon: Tam Sürüm Tam sürüm
GPS: GPS Kilitlenme 5 saniye
Karşılaştırma: Browsermark 1.457 puan
Kutu İçeriği USB kablosu, kulak içi kulaklık, CD ve hafıza kartı üzerinde kullanıcı kılavuzu
Okuyucu Yorumları