LG Smart TV yaptıklarınızı "eve" bildiriyor!

Eğer bu TV'lerden birine sahipseniz bastığınız kanallar ve USB belleğinizin içeriği nete sızabilir!

Akıllı TV'de "sızıntı" şoku!

LG markalı Smart TV'niz, onunla yaptıklarınızı kaydedip internetten LG'ye geri gönderiyor olabilir.

"doctorbeet" adlı blog'da yer alan iddiaya göre LG Smart Ad, TV'nin ayarlarındaki "Bilgi toplama" seçeneğini ister açın, ister kapayın, bilgilerinizi toplayıp göndermeye devam ediyor. Blog, gönderilen bilgileri analiz ettiğinde eşsiz cihaz kimliği, kanal adı gibi bilgilerin gönderildiğini keşfetmiş.

Bilgilerin şifrelenmeden, düz metin olarak gönderilmesi bir yana, iddiaya göre her kanal değiştirdiğinizde LG'nin bundan haberi oluyor. Dahası "bilgi toplama" seçeneğini kapatmış olsanız bile bu bilgiyi farkında olmadan gönderiyorsunuz. Ne yazık ki her şey bununla da sınırlı değil. Blog'un iddiasına göre televizyonunuz, ona taktığınız harici USB cihazlarındaki dosya isimlerini de LG sunucularına bildiriyor.

Tüm bunların, LG'nin sözkonusu izleme ayarıyla ilgili bir bug'dan kaynaklanma olasılığı da var; ancak yine de durum, gizlilik açısından fazlasıyla endişe verici. Konuyla ilgili detaylara ve blog'un bu duruma engel olması için önerdiği yola doctorbeet.blogspot.co.uk adresinden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları