LG'den fiyatı uygun 1080p OLED televizyon!

Daha "insani" bir fiyata dev ekranlı, kavisli bir TV hayali kuranlar... Hayaliniz gerçek oldu!

Daha "insani" bir OLED TV!

OLED ekranlı televizyonlar kullanıcıların büyük beğenisini kazanıyor ancak maalesef yüksek fiyatları cüzdanların sağlığına iyi gelmiyor. Hatırlanacağı gibi, Sony'nin sadece 11 inç'lik OLED televizyonu piyasaya ilk çıktığında 10 bin dolarlık fiyatıyla dudak uçuklatmıştı.

LG şimdi bu acımasız gerçeği değiştirmek üzere harekete geçti. Firma, geniş kitlelelerin de OLED ekranlı televizyonlar satın alabilmesi için, fiyatları düşürmeye karar verdi.

LG'nin yeni planına göre OLED ekranlı televizyonlar, inç başına 72 dolarlık bir fiyatla satışa sunulabilecek. Dolayısıyla firma geçen yıl 6 bin dolara satışa çıkardığı 55 inç'lik kavisli, 1080p 55EC9300 modelinin fiyatını 4 bin dolara düşürdü. Bu fiyat Türkiye pazarı için biraz yüksek gibi görünse de, kişi başına düşen yıllık milli geliri Türkiye'nın 10 katı olan batı veya uzak doğu ülkelerinde pek çok kullanıcının satın alma kararını olumlu yönde etkileyecek bir indirim. Elbette, OLED ekranları satın alan insanların sayısı arttıkça, rakip firmaların da rekabet amacıyla daha düşük fiyatlı modeller piyasaya sürmek üzere hazırlık yapacağını ve teknolojinin sonunda Türkiye pazarı için de uygun fiyata ineceğini tahmin etmek zor değil.

LG'nin OLED ekranlar konusundaki tek hedefi fiyatları düşürmek de değil. Firma aynı zamanda 4K çözünürlüğü de OLED ekranla birleştirdi. Böylece LG'nin yeni televizyonlarının büyük miktarlarda satılma şansı da yükselmiş oldu.

Okuyucu Yorumları