LG V10, mobil güvenliği destekliyor

LG'nin yeni akıllı telefonu V10, bu özellikleriyle Samsung Knox ve BlackBerry'ye kafa tutuyor!

V10'un gölgede kalan yeteneği

LG'nin yeni cep telefonu modeli V10, çift ekranıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve ayrıca selfie meraklıları için ön yüzündeki çift kamerayla heyecan yaratmıştı. Fakat bu ve diğer özellikleriyle V10, yalnızca eğlence amaçlı kullanımı değil, öte yandan güvenli kullanımı da gözetiyor.

LG V10, sahip olduğu özelliklerle her ne kadar iyi bir akıllı telefon sahibi olmak isteyenlere hitap etse de, diğer yandan profesyonel kullanıcıları da cezbedecek özellikler barındırıyor. Bunlardan biri de kuşkusuz profesyonel kullanıcıların aradığı güvenlik yazılımları. LG Gate adında kurumsal güvenlik paketiyle birlikte gelen LG V10, LG Gate yazılımı içinde sanal özel ağ (VPN), gelişmiş e-posta desteği, veri şifreleme ve mobil cihaz yönetimi (MDM) gibi fonksiyonları bulunduruyor. Bu bağlamda bakıldığında Samsung Knox ile oldukça yakın duran LG Gate, öte yandan BlackBerry'yi de aratmıyor.

E-postalar için Exchange ActiveSync (EAS) bağlantılarını kullanmak yerine LG Gate, V10 için ek güvenlik katmanları ekliyor. Gelişmiş EAS özelliklerini destekleyen LG Gate, şifreli e-posta gönderimini mümkün kılıyor. Diğer yandan telefonun içeriğini korumak için SD kart içeriğini FIPS 140-2 sertifikalı kripto modülü AES 256 bit algoritmayla güvence altına alan LG Gate, bu sayede hükümet çalışanları için de LG V10'un BlackBerry'nin alternatifi olarak kullanılabilmesi için zemin hazırlıyor.

Okuyucu Yorumları