LG ve Samsung, OLED iPhone ekranı üretecek!

Apple Watch'un ekranlarını sağlayan bu iki dev, 2018'de OLED iPhone'un ekranını üretebilir!

iPhone ekranı onlara emanet!

Güney Kore'den gelen raporlara göre LG ve Samsung, yakın gelecekteki iPhone'lar için OLED ekranlar üretme konusunda Apple ile anlaşmaya varmaya oldukça yakınlar.

LG ve Samsung'un her ikisi de şu sıralar OLED fabrikaları için büyük yatırımlar yapıyorlar. Bu yatırımların ilk üç sene içerisinde toplam 12,8 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. LG ve Samsung, şu an Apple Watch'a OLED ekran sağlayan iki firma olduğundan yeni bir Apple anlaşması sürpriz olmayacak.

İddialara göre Apple ve LG arasındaki görüşmeler iyi gidiyor ve hatta iki firma, anlaşmaya iki gün içerisinde varabilir. Ancak Samsung'la olan görüşmelerde bazı anlaşmazlıkların bulunduğu söyleniyor. Bunun nedeni birim maliyetlerinde ve teknik iş dağılımında anlaşmaya varılamamış olması. Anlaşmanın yapılması halinde Samsung'un LG'ye göre yüzde 30 daha çok ekran sağlayacağı söyleniyor.

İlginç bir iddia ise Apple'ın işi garantilemek için LG ve Samsung'un yatırımlarına yardımcı olduğu. Analistler aksini düşünse de Apple, önümüzdeki yıllarda telefonlarına olan talebin artacağına inanıyor.

Okuyucu Yorumları