Linux'ta Steam klasörünü değiştirmeyin!

Steam klasörünü değiştirmeye kalkan bazı kullanıcıların, tüm sabit diski de siliniyor!

Steam'de bir garip hata!

GNU/Linux üzerinde Steam kullanarak oyun oynayanlar ilginç bir hatayla karşılaşabiliyorlar. Oyuncuların şikayetlerine göre, Steam klasörünü silip başka bir diske veya klasöre yüklemek, tüm diskin silinmesine neden oluyor.

İlk defa Github kullanıcısı keyvin tarafından tespit edilen hataya göre klasörü başka bir yere taşıyıp sonra orijinal klasöre symlink ile bağlantı vermek, sistemin tamamen silinmesiyle sonuçlanıyor. Hatta bu hata sadece bilgisayardaki diskleri silmiyor, bilgisayara bağlı harici diskleri bile tamamen siliyor. Keyvin'in de 3 TB'lık harici diski de bu nedenle silinmiş.

TcM1911 isimli Github kullanıcısı ise hatayı tespit ettiğini bildirerek, sistemin Steam klasörünü aradığını ve yerinde bulamadığı zaman boş bir / işareti gördüğünü, bunun da Linux'ta root klasörü anlamına geldiğini ve ardından yaşanan bir komut hatası yüzünden, sistemin tüm sabit diskleri, korunan dosyalar dahil olmak üzere, sildiğini açıkladı.

Linux geliştiricileri bu sorunun tekrarlanmaması için önleyici bir yama yayınladılar ve sorunu kalıcı olarak çözmek için tartışmalar da başladı.

Okuyucu Yorumları