Live Loops ile DJ'ler gibi kayıt yapın

Yeni Live Loops özelliğiyle GarageBand'de DJ'ler gibi kayıt yapın.

DJ'ler gibi kayıt yapın!

Apple iOS için müzik yapma uygulamaları ailesine yeni bir uygulama eklediğini ve önemli bir güncelleme çıkardığını duyurdu. Bu yeni uygulama ve güncelleme ile kullanıcılar müzik potansiyellerini açığa çıkaracak ve nerede olurlarsa olsunlar inanılmaz müzikler yaratacaklar. Müzik Notları adlı yepyeni bir uygulama müzisyenlerin ve şarkı yazarlarının müzikal fikirlerini doğrudan iPhone'larında kaydetmelerini, düzenlemelerini ve geliştirmelerini sağlayacak. Ayrıca iOS için GarageBand'de yapılan önemli bir güncellemeyle, Live Loops gibi, herhangi birinin kendi iPhone veya iPad'inde bir DJ gibi müzik yapması için eğlenceli yollar sağlayan çeşitli yeni özellikler sunuluyor.

"En büyük sanatçılardan gelecek vadeden öğrencilere kadar tüm dünyadaki müzisyenler olağanüstü müzikler yaratmak için Apple aygıtlarını kullanıyor. Yeni Müzik Notları uygulaması her ilham geldiğinde fikirlerini iPhone veya iPad'lerine hızla kaydetmelerine yardımcı olacak" diyen Apple Dünya Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: "GarageBand dünyanın en popüler müzik yaratma uygulaması ve bu güncelleme, güçlü yeni Live Loops ve Drummer özellikleriyle herkese müzik yeteneklerini kolayca ortaya çıkarma olanağı veriyor ve daha büyük iPad Pro ekranı ve iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'taki 3D Touch için destek sunuyor."

Eleştirmenlerin büyük beğenisini toplayan şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve prodüktör Ryan Adams ise şunları ifade etti: "Bazen fikirler bana defterime aktaramayacak kadar hızlı geliyor ve kafamdaki şarkıları unutmadan önce kaydetmek için Sesli Notlar ve Notlar'ı kullanıyorum. Müzik Notları bu iki uygulamanın şarkılar için bir tür süper güç yaratmak için bir araya gelmiş hali gibi. Müzik Notları uygulamasının basit bir gitar fikrini sanal bir bateristle tam bir besteye dönüştürebildiğini görünce kelimenin tam anlamıyla aklım yerinden uçtu. Sanki sanal bir müzisyen aklınızı okuyor ve müziğinize eşlik etmeleri için aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli kontrbas ve elektrikli gitar sanatçıları var gibi hissediyorsunuz.

Grammy ödüllü sanatçı ve prodüktör T-Pain ise şunları vurguladı: "İlk albümümü GarageBand'i kullanarak kaydettim ve bugün hala müziğimde kullanmaya devam ediyorum. GarageBand'deki yeni Live Loops özelliğiyle parçaları ve ritimleri hızla oluşturmayı ve hatta, efektleri bir müzik aletiyle çalıyormuş gibi uygulamayı çok seviyorum. Bu, tüm bir kuşağın müzik yapma biçimini değiştirecek."

Tüm dünyada müzisyenler ve şarkı yazarları fikirlerini hızla kaydetmek için iPhone'larındaki Sesli Notlar uygulamasını kullandı ve pek çok liste başı parça önce Sesli Notlar ile başladı. Yeni Müzik Notları uygulaması Sesli Notlar'dan esinlendi ve Sesli Notlar'ın işlevlerini özel olarak şarkı yazma ve müzik fikirleri geliştirme için tasarlanmış müzisyen dostu özellikler ekleyerek daha da ileri götürdü. Müzik Notları ile, iPhone'un yerleşik mikrofonunu kullanarak herhangi bir müzik aletini yüksek kaliteli, sıkıştırılmamış formatta kaydedebilir ve sonrasında fikirlerinizi arşivlemeye başlamak için etiketleyip derecelendirebilirsiniz. Bu uygulama, akustik gitar ve piyano kayıtlarının ritim ve akorlarını analiz edebilir ve şarkınızı tamamlamak üzere anında arka planda sanal ve özelleştirilebilir bir arka plan orkestrası olarak eşlik edecek bateriler ve bas gitarlar ekleyebilir. Müzik Notları çalınan akorları gösteren temel notasyonu bile sağlayabilir. iCloud ile, Müzik Notları otomatik olarak tüm Apple aygıtlarınıza aktarılır, böylece bu notları şarkılarınızı daha da geliştirmek için GarageBand veya Logic Pro X'te açabilirsiniz. Müzisyenler fikirlerini mail aracılığıyla kolayca istedikleri kişilere gönderebilir veya Apple Music Connect aracılığıyla hayranlarıyla paylaşabilir. Yeni Müzik Notları uygulaması hakkında daha fazla bilgi için, http://apple.com/tr/music-memos adresini ziyaret edin.

iOS için GarageBand dünyanın en popüler müzik yaratma uygulaması ve yeni GarageBand 2.1 güncellemesi ile müzik yaratmanın yepyeni ve müzisyen dostu bir yolu olan Live Loops'u sunuyor. DJ donanım denetleyicileri ve elektronik baterilerden esinlenen Live Loops herkese, farklı döngülü müzik aletlerini ve örnekleri başlatmak için sadece hücrelere ve sütunlara dokunarak müzik yaratma olanağı veriyor. Döngüler canlı olarak çalınabilir, düzenlenebilir ve yeniden mikslenebilir ve GarageBand tüm ritimleri otomatik olarak mükemmel bir zamanlama ve perdede eşzamanlı tutar. Başlamanıza yardımcı olmak için, Live Loops EDM, Hip Hop, Dubstep ve Rock gibi çeşitli türlerde Apple tasarımı döngü şablonlarından oluşan bir arşivle gelir. İsterseniz sıfırdan kendi döngülerinizi de yaratabilirsiniz.

iOS için GarageBand 2.1 ile kendi özel seslerine sahip dokuz elektronik bateri ve akustik seans bateristine ve basçılar için daha fazla amfi seçeneğine sahip yeni Drummer özelliği de geliyor. Gelişmiş GarageBand kullanıcıları yeni otomasyon özellikleri, kayıt kontrolleri ve yeni basit EQ özelliklerini kullanarak daha da dinamik ve gelişmiş seslere sahip şarkılar yaratabilirler. GarageBand 2.1 yeni iPad Pro'nun büyük 12.9 inç Retina ekranında muhteşem görünür ve size daha da fazla kontrol özelliği ve alan sağlıyor. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ta şimdi 3D Touch'ı destekliyor ve daha ifadeli bir şekilde çalmanızı sağlıyor. Yeni iOS için GarageBand hakkında daha fazla bilgi için http://apple.com/tr/ios/garageband adresini ziyaret edin.

Fiyatlar ve Bulunabilirlik

Müzik Notları uygulaması App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir ve iPhone 4s, iPad 2 ve her ikisinin de daha yeni modelleriyle uyumludur. iOS için GarageBand 2.1, 32GB ve daha büyük kapasiteye sahip yeni iOS aygıtlarıyla ücretsiz olarak gelir ve uyumlu iOS 9 aygıtları ve daha yeni modellerine sahip mevcut kullanıcılara ücretsiz bir güncelleme olarak sunulur ve diğer herkes için App Store'da 12,99 TL'ye satılmaktadır.

Apple 1984'te Macintosh'u piyasaya sürerek kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Bugün, Apple iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV ile inovasyonda dünya lideridir. Apple'ın dört yazılım platformu; iOS, OS X, watchOS ve tvOS tüm Apple aygıtlarında kesintisiz bir deneyim sağlar ve kullanıcılara App Store, Apple Muzik Apple Pay ve iCloud gibi çığır açan hizmetlerle güç katar. Apple'ın 100.000 çalışanı dünyanın en iyi ürünlerini üretmeye ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi durumda bırakmaya kararlıdır

Okuyucu Yorumları