Live Messenger için yeni tarih!

Microsoft'tan gelen son açıklama, Live Messenger'ın ömrünü biraz daha uzattı... İşte yeni tarih!

Messenger için yeni tarih!

Bir dönemin en önemli iletişim programlarından olan Windows Live Messenger, uzun süredir kapatılacağı gün olarak açıklanan 15 Mart için geri sayıyordu. Microsoft'tan gelen yeni bir açıklama, bu tarihin biraz daha ileri atıldığını gösteriyor.

Pek tabi Microsoft'un planı, kapatılacak olan Messenger'ın yerine günümüzün en popüler programlarından birisi olan Skype'ı koymak. Firma ilk hesaplamara göre 15 Mart itibari ile kullanıcıların hesaplarını taşımalarını ve gerekiyorsa kapatmalarını talep etmişti. Şimdiyse kullanıcalara 3 hafta daha süre tanınmış durumda. Açıklanan yeni tarih ise 8 Nisan...

Skype blogunun yayınladığı son güncellemeye göre, Messenger'dan Skype'e yapılacak olan geçiş 8 Nisan itibari ile başlayacak ve bir sonraki güncellemeye kadar tüm kullanıcıların geçişine imkan tanınacak. Geçiş açıldığı gün ise masaüstü Messenger kullanıcılarına direkt olarak yeni bir güncelleme gelecek ve bu güncelleme ile Messenger sessizce silinirken, bilgisayarlara Skype kurulacak.

İlk olarak masaüstü Windows Live Messenger kullanıcılarını hedefleyen geçiş, hemen akabinde Windows Phone 8 platformları için devreye girecek.

Okuyucu Yorumları