Lizard Squad yine saldırdı!

Kısa süre önce büyük saldırılara imza atan hacker grubu Lizard Squad'ın son hedefi, işte bu dev oldu

Lizard Squad yine saldırdı!

Lizard Squad adlı siber saldırı grubu, çeşitli internet hizmetlerini kötü amaçlı saldırılar ile hedef almasıyla tanınıyor. DDoS (Distributed Denial of Services) saldırısı olarak bilinen saldırı türünü kullanarak Lizard Squad, Playstation Network gibi online hizmetleri uzun bir süre durdurabiliyor. Bu saldırıların sebepleri genellikle bilinmese de, Activision-Blizzard'a karşı düzenlenen en son saldırılar için olası bir sebep söz konusu.

World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo 3 gibi büyük Activision-Blizzard oyunlarını destekleyen Battle.net adlı online hizmet, kısa süre önce Lizard Squad'ın saldırısına uğramıştı. Bu DDoS saldırıları, Battle.net'in desteklediği çoğu oyunun sorunlar yaşamasına veya tamamen erişilemez olmasına sebep oldu. Lizard Squad da, bu saldırıların sorumluluğunu almakta gecikmedi.

Activision-Blizzard, bu saldırıların farkında ve şu anda durumu "takip ettiklerini" söylemekte. Eğer Blizzard oyunlarına bağlantı sorunu yaşıyorsanız, bunun sebebi büyük olasılıkla bu DDoS saldırıların olabilir. Her ne kadar bu saldırılar için Lizard Squad henüz bir sebep belirtmiş olmasa da, saldırıların zamanlaması, bir hafta önce kapatılan bedava vanilla (ek paketler öncesi) World of Warcraft sunucusu Nostalrius'un kapanışına protesto olarak düşünülüyor.

Activision-Blizzard tarafından desteklenmeyen bu orijinal WoW sunucusunun oyuncuları, uzun bir süredir oyunu bu sunucuda bedavaya oynamaktaydı. Nostalrius'un kapanışı, yoğun bir protesto ile karşılanmıştı ve 60.000'in üzerinde oyuncu, bu sunucunun çalışmaya devam etmesi için istekte bulunmuşlardı. Bu noktada da belirtmek gerekiyor ki, Activision-Blizzard henüz bir vanilla WoW sunucusuna sahip değil.

Eğer bu saldırılar, Nostalrius'un kapanışına protesto amaçlı düzenleniyorsa, oldukça uzun bir süre devam edebilir. Çünkü Activision-Blizzard'ın, kendi ürününün korsan bir sürümünün bedavaya sunulmasına izin vermesi pek olası gözükmüyor.

Okuyucu Yorumları