Lollipop ile uygulamaları ekrana sabitleyin!

Android'in en son sürümündeki bu özellik, cebinizi başkalarına verirken çok işinize yarayabilir!

Uygulamaları "sabitleyin"

Telefonunuzu internette bir şeyleri kontrol etmesi için arkadaşınıza veya oyun oynaması için akrabanızın çocuğuna uzattığınızda, size eskisi gibi geri dönmeme ihtimali var. Android'in son sürümü Lollipop, cihazınızı yere düşmekten kurtarmayacak olsa da, bu gibi durumlarda yardımcı olacak bir özelliğe sahip.

Android 5.0'da ortaya çıkan ekran sabitleme (screen pinning) işlevi, telefonunuzu veya tabletinizi belirli bir uygulamaya kilitliyor. Bu moddan çıkmak için bir PIN kodu ayarlayabiliyorsunuz (aksi halde işlevin bir anlamı kalmıyor). Ekran sabitlemeyi etkin hale getirmek için Ayarlar > Güvenlik yolunu izleyin ve ekran sabitleme seçeneğine dokunun. Ekrana gelen iki seçenek, sabitlemeyi açıp kapamanıza ve PIN kilidi eklemenize yardımcı olacak.

Bu adımlardan sonra bellekte yüklü olan tüm uygulamaların listesini görmek için Genel bakış düğmesine dokunun. İstediğiniz uygulamayı görene kadar kartları dışarı atın. Uygulamayı bulduktan ve ekranın ortasına getirdikten sonra bir raptiye simgesi göreceksiniz. Bu simgeye dokunduğunuzda uygulama tam ekran olacak ve ekrana sabitleme modundan nasıl çıkacağınızı anlatan talimatlar gelecek.

Ekran sabitleme, geri ve genel bakış düğmelerine basarak iptal edilebiliyor. Elbette telefonunuzun diğer bölgelerine girebilmek için arkadaşınızın bir PIN kodu girmesi gerekecek.

Okuyucu Yorumları