Lollipop tabanlı Cyanogen, çok yakın!

Android Lollipop'u temel alan Cyanogen OS 12'yle ilgili beklenen haber, geldi gibi...

Cyanogen'in L'si geliyor!

Yaklaşık iki aydır test aşamasında bulunan Cyanogen OS 12, çok yakında final sürüme ulaşarak yayınlanacak. Popüler ROM'un bu sürümü, Android Lollipop'u temel alıyor.

Cyanogen OS 12'ye önümüzdeki hafta güncellenecek ilk telefonlar, Micromax Yureka ve OnePlus One olacak. ROM'un bu sürümü, Android 5.0.1 Lollipop'u temel alıyor, ancak bazı Android'li telefonlar Android 5.1'e geçtiğinden şimdiden biraz geride kalmış durumda.

OnePlus, kendi telefonunda kullanmak üzere Android tabanlı OxygenOS'u geliştirmeye devam ediyor. Ancak firmanın tek telefonu, şimdilik CM12'ye güncellenecek.

Alcatel'in OneTouch Hero 2+ telefonu ise firmadan yapılan duyuruya göre Cyanogen OS 11 ile gelecek. CM12 güncellemesiyse Mayıs veya Haziran ayında geleceğinden Alcatel, biraz geç kalmış olacak.

Android 5.1 güncellemesi konusunda da açıklama yapan Cyanogen, son sürümdeki yenilikleri değerlendirdiğini, ilk "L güncellemesinin" ardından bu yeni sürümü temel alan güncellemeyi bir OTA güncellemesi olarak sunacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları