Lotus, Bir Kez Daha Ferrari'ye Rakip Olmak İstiyor

Bir dönemin efsane arabalarına ima atan Lotus, bir kez daha Ferrari ve Porsche gibi dev markaların rakibi olmaya hazırlanıyor!

Lotus, geçmişini arıyor

Çinli otomobil devi Geely, bir süre önce Lotus'un kontrolünü almıştı ve şimdi de firmanın başkanı, bir kez daha Porsche ve Ferrari'ye rakip olma isteğini dile getiriyor. Geely'nin başkanı An Cong Hui, Lotus'u bir kez daha Dünya'nın en iyi otomobil üreticilerinden biri olarak geri getirme planlarını doğruladı.

Lotus'un geçmişte lüks spor araba kategorisinde en üst sıralarda yer aldığını hatırlatan An, "Lotus eskiden Ferrari ve Porsche ile aynı seviyede sayılırdı, tekrar bu seviyeye geri dönmemiz gerekiyor" cümlelerini kurdu.

Yeni bir (ya da 2) Lotus SUV modeli üzerinde çalışmalar çoktan başlamış olsa da Geely henüz proje için yeşil ışık yakmış değil. Ancak şu anda var olan SUV çılgınlığı düşünülürse, aracın çeşitli aşamaları hızlı bir şekilde geçeceği tahmin edilebilir. Ama son ürünü 2022'den önce görmemiz pek olası değil.

Geely'nin aynı zamanda Volvo'nun da sahibi olmasından dolayı, XC40 modelinde kullanılan Compact Modular Architecture (Yoğun Modüler Mimari) sisteminin Lotus SUV'da da gözükme ihtimalinin bulunduğu kesin. Lotus dokunuşu ise büyük oranda aracın hafifliğinde hissedilecektir ve XC40'ın 2 tona yakın ağırlığı düşünülürse, bunun kolay bir iş olmayacağı söylenebilir...

Okuyucu Yorumları