Lumia 520 efsanesi tam gaz!

Microsoft, kimsenin beklemediğini yapan ucuz telefonu Lumia 520'yi yere göğe sığdıramıyor...

Lumia 520 efsanesi tam gaz!

Microsoft'un Windows'u, tüm PC'lerin yüzde 90'ında kullanılıyor. Başka bir deyişle konu PC olduğunda, Microsoft'un ezici bir üstünlüğü söz konusu. Ama işin içine cep telefonu ve tablet gibi taşınabilir cihazlar da girdiğinde, Microsoft'un payı bir anda yüzde 14'e kadar düşüyor.

Bu oranlar, Microsoft'un önemli ismi Kevin Turner'dan geldi. İnternete bağlı tüm cihazlar arasında Microsoft'un işletim sistemi payının yüzde 14 seviyesinde olduğunu söyleyen Turner, bundan çok da şikayetçiymiş gibi görünmüyor. Çünkü Microsoft, mobil pazarı uzun süre görmezden gelen ve bu yüzden de çok gerilerde kalan bir dev aslında. Yüzde 14'lük oran ise, geçtiğimiz birkaç yıl göz önüne alındığında, aslında bir düşüşü değil, yükselişi işaret ediyor.

Nokia'yı satın alarak doğrudan mobil cihaz üreticisi olmayı seçtiklerini söyleyen Turner, yükseliş hızını artırarak pastadaki paylarını yüzde 25 seviyelerine çekmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Turner'ın açıklamalarında bir de gizli kahraman var: Nokia'nın giriş seviyesi Windows Phone cebi Lumia 520... Lumia 520'nin kendi fiyat diliminde en çok satan cihaz olduğunu vurgulayan Turner, telefonun 1 yılı biraz aşan bir zaman dilimi içerisinde 12 milyon adetten daha fazla sattığını açıkladı.

Okuyucu Yorumları