Lumia 830'un "ucuz" modeli mi geliyor?

Microsoft, ucuz fiyatlarla satılan Lumia telefonlarına bir yenisini daha ekliyor!

Yeni "ucuz Lumia" bu mu?

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz aylarda Nokia, Letonya'da bir etkinlik gerçekleştirmiş ve bizim de yerinde takip ettiğimiz bu etkinlikte Lumia 735 ve Lumia 830 modellerini tanıtmıştı. Aradan zaman geçti, Lumia cepler artık Nokia olarak değil, Microsoft olarak anılıyor ve yeni bir Lumia modeli daha yolda. Hakkında sızıntılar çıkmaya başlayan yeni Lumia'nın kod adı şimdilik RM-1072 ve bu model Lumia 830'un halefi olacak gibi.

Lumia 830'un halefi veya bir alt modeli olarak nitelenen yeni Lumia, buna karşın fiyatıyla ise kullanıcı dostu olacak deniyor. Hatta "ucuz Lumia 830" şeklinde şimdiden anılmaya başlayan yeni modelin, 5 inç boyutunda 720p ekranı, 1 GB RAM'i, 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemcisi ve 8 GB dahili hafızası olacak. Öte yandan 8.7 megapiksel (muhtemelen PureView) kamera sahibi olacak olan model, microSD kart ve çift SIM kart desteği de verecek.

"Ucuz Lumia 830"'un 275 dolar civarında olacağı konuşulanlar arasında. Lumia 830'un şu an ülkemizde 1399 TL'den satıldığını düşünürsek "ucuz Lumia 830" gerçekten "ucuz" olarak nitelenebilir. Elbette bunda ülkemize giriş yaparken eklenecek olan vergilerin de etkisi olacak.

Okuyucu Yorumları