Lumia 950 ve Lumia 950XL göründü!

Lumia 950 ve 950XL, çok net bir biçimde internete sızdı. İşte Microsoft'un yeni amiral gemileri!

Beklenen Lumia'lar sızdı!

Microsoft, Nokia'yı satın aldıktan sonra cihaz konusunda bir sakinlik dönemine girmişti bir süredir. Ancak sanki yavaş yavaş üzerindeki ölü toprağını atma isteği içinde. Şirkette ilk kıpırtılar bir süredir görülüyordu. Şimdi buna ilişkin sızıntılar yine ortaya çıkmaya başladı... Yine @evleaks'in Twitter hesabından bildirdiğine göre, iki yeni Microsoft Lumia modeli yolda...

Daha önce de sızıntılarla kendini gösteren Microsoft'un iki yeni Lumia modeli olması beklenen Cityman ve Talkman lakaplı modelleri, bu defa @evleaks'in hesabından basın render'larıyla yayıldı. 5.7 inç boyutunda olan Cityman veya diğer adıyla Lumia 950XL ve 5.2 inç ekranlı Talkman, diğer adıyla Lumia 950, 2560x1440 piksel, yani 2K çözünürlükle gelecek. 5.7 inçlik model Snapdragon 810, 5.2 inçlik model ise Snapdragon 808 ile çalışacak.

Telefonlarda dikkat çeken diğer ayrıntılar ise 3GB RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart desteği, Qi kablosuz şarj, USB-C ve Windows 10 yüz tanıma özelliği için iris tanıma kızılötesi alıcısı gibi ek özellikler.

Telefonlarda kamera konusunda ise Nokia'nın cömertliği sürdürülüyor. Arka kamerada 20 MP, ön kamerada 5 MP sensörler bulunacak. Telefonların önümüzdeki IFA fuarından tanıtılması, ardından da ekim ayında piyasaya sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları