Lumia Camera, diğer ceplere de mi gelecek?

Lumia telefonlara özel sunulan bu önemli uygulama, diğer Windows Phone'lu ceplere de gelebilir!

Lumia'ya özeldi, açılıyor mu?

Microsoft'un Lumia telefonlara özel sunduğu Lumia Camera uygulaması, yeni bir iddiaya bakacak olursak Windows 10 mobile işletim sistemini kullanan tüm üreticilerin cihazlarına gelecek.

Lumia telefonlardaki kamera performansı sorunu, Microsoft'un Denim güncellemesiyle birlikte sunduğu Lumia Camera uygulamasında çözülmüştü. Ancak bu uygulama sadece Lumia telefonlara sunulduğu için, diğer Windows Phone'lu telefonlar dışarıda kalmıştı. Şimdiyse yeni bir bilgi, Lumia Camera uygulamasının sadece Microsoft'un telefonlarına özel olmayacağını gösteriyor.

Uygulamayı şimdiden Samsung ATIV S telefonuna yükleyen Twitter kullanıcısı Jesse Leskinen'e göre Lumia Camera uygulaması, Windows'un telefonlara özel bir sonraki sürümünden itibaren tüm cihazlara gelecek. Leskinen, uygulamanın "stok" kamera uygulamasının da yerini alabileceğini söylüyor.

Leskinen'in yüklediği Camera Beta uygulaması, iddiaya göre Denim güncellemesiyle gelen Lumia Camera'nın birkaç işlev dışında aynısı. Devre dışı bırakılan işlevlerin ATIV S tarafından desteklenmediği düşünülüyor.

Microsoft, Windows 10 için ilk "tüketicilere yönelik" tanıtımını 21 Ocak'ta yapacak. Bu sırada Windows 10'un adında "Phone" olmayan mobil sürümünün de ortaya çıkması muhtemel. Şanslıysak etkinlik, kamera konusundaki bu yenilik hakkında da bizlere bilgi verebilir.

Okuyucu Yorumları