Lumu ile iPhone kamerasına yeni yetenek!

Bu ilginç aksesuarı iPhone'un kulaklık çıkışına taktığınızda, ona özel bir yetenek kazandıracaksınız

iPhone'a Lumu dopingi!

Dijital kameralar, pozlama değerini fotoğrafın öznesinden kameraya doğru yansıyan ışığı ölçerek ayarlarlar. Bu yöntem çoğu zaman işe yarasa da özellikle ışığı fazla yansıtan yüzeylerde (beyaz gelinlik gibi) veya yanıstmayan yüzeylerde (siyah kedi gibi) başarısızlığa uğrayabilirler.

Tüm kameralar bu yüzden poz (exposure) değerini kontrol etmenize izin veren denetimlerle gelirler. Bu sayede kameranız pozlama değerini doğru seçemezse, siz devreye girebilirsiniz. Bazı eski fotoğrafçılar ise farklı bir yolu kullanırlar - özneye düşen ışık yerine özel bir cihazla ışığın ne kadarının yansıdığını değil, özneye ne kadar ışığın düştüğünü ölçerler.

Lumu ile iPhone kamerasına yeni yetenek!

İşte yeni Lumu da tam bu işe yarıyor. iPhone'a 3.5mm'lik kulaklık girişi üzerinden bağlanan Lumu'yu fotoğrafınızın öznesine yönlendirip ışığı ölçebiliyorsunuz. Bu zor geliyorsa Lumu'yu öznenizle aynı ışığa sahip olan bir konuma yönlendirebilirsiniz. Bunun ardından uygulama, ışık seviyesini belirledikten sonra deklanşör hızını ve lens diyafram aralığı değerlerini otomatik olarak ayarlıyor.

Lumu ile iPhone kamerasına yeni yetenek!

149 ABD dolarına satılan Lumu, belki pek ucuz değil ancak beraberinde sunduğu kılıf ve kordonuyla şık bir stile sahip.

Okuyucu Yorumları