MacBook Pro 2019, 16 inçlik Tasarıma Kavuşabilir

Apple'ın dizüstü bilgisayar serisi için yenilik arayanları sevindirecek bir haber ortaya çıktı!

MacBook Pro serisinde yenilik

Eğer yıllardır MacBook Pro serisine büyük bir yeniliğin gelmesini umanlardansanız, bu dileğinizin gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz zira Cupertinolu teknoloji devi Apple, raporlara göre yeni tasarımı ile sunacağı 16 inç boyutunda yeni bir MacBook modeli üzerinde çalışıyor.

Bu iddia, Apple ürünleri hakkında isabetli iddiaları ve sızıntıları ile gündeme sıkça gelen Ming-Chi Kuo tarafından geliyor. Analiz uzmanı, son araştırmasında ortaya çıkardığı bilgilere göre Apple'ın üzerinde çalıştığı yeni MacBook Pro modelini 16 ile 16.5 inç arasında bir boyutta sunacak.

Şimdiki MacBook Pro modelleri 13 inç ve 15 inç olmak üzere iki farklı boyutta geliyor. Eğer Ming-Chi Kuo'nun iddiası doğru ise Apple, bir sonraki MacBook Pro modelinde bir inç daha büyük bir ekrana sahip bir modeli kullanıcılarına sunuyor olacak (şimdiki 15 inçlik modelde bulunan ekranın boyutunun aslında 15.4 inç olduğu göz önüne alındığında).

Diğer bir gelişme ise Apple'ın bu daha büyük ekran boyutunu baştan aşağı yenilenmiş bir tasarımla sunacak olması. Değişen form faktörü de dikkate alındığında, Apple'ın tamamen yeni bir MacBook tasarımı ile geri döneceği aşikar. Tasarımdaki değişiklikler büyüyen ekranın daha ince kenarlıklar ile benzer bir gövde boyutuna entegre olabilmesini sağlayarak yeni MacBook Pro'ya daha lüks bir görünüm kazandırabilir. Bu tür bir tasarım anlayışı, Apple'ın MacBook Pro ailesine rakip olarak ortaya çıkan Dell XPS modellerinde oldukça beğenilen tasarım detaylarının arasındaydı.

Elbette ki bu bilgiler çoğunlukla spekülasyondan oluşuyor ancak Kuo, oldukça güvenilen bir analiz uzmanı. Bu sebeple ortaya çıkan bu iddia, yeni MacBook tasarımı konusunda oldukça umut verici.

Ne yazık ki Kuo'nun araştırma notları oldukça basit birkaç bilgiden öteye geçmiyor ve donanım geliştirmeleri konusunda herhangi bir gelişmeye değinilmemiş. Ancak notların arasında bir detay dikkati çekiyor: Apple'ın yeni 13 inç boyutlu MacBook Pro modeli, 32GB RAM seçeneği gelebilir. Apple, bu seçeneği sadece 15 inçlik modellerde sunuyordu ancak görünüşe bakılırsa teknoloji devi daha fazla sistem hafızası seçeneğini daha küçük modeli tercih edenler için de sunmaya kararlı. Bu, küçük modelleri tercih eden profesyoneller için de istedikleri konfigürasyonu istedikleri boyutta tercih edebilmeleri açısından iyi bir haber.

Okuyucu Yorumları