Mahkemeden, şaşırtan "Lizard Squad" kararı!

Son 1 yıla damga vuran hack saldırılarının en önemli isimlerinden biri, bu kararla herkesi şaşırttı!

Şaşırtan hacker kararı!

Bir Lizard Squad üyesi, Fin mahkemesine 50.700 sisteme izinsiz giriş yaptığını itiraf etmesine rağmen serbest bırakıldı. İşin ilginci, kendisi, başka siber suçlardan da suçlu bulunmuş durumda.

17 yaşındaki Julius "zeekill" Kivimaki, Kaleva gazetesinde belirtildiğine göre iki yıllık göz hapsi cezası almış durumda ve kendisinin internet etkinlikleri de polisler tarafından takip edilecek.

Lizard Squad'ın en çok tanındığı saldırıları, geçtiğimiz yıl Noel dönemi öncesi PlayStation Network ve Xbox Live hizmetlerine düzenlenen DDoS saldırılarıydı ve bu saldırıların sadece günler sonrasında LizardStresser adlı bir "kiralık DDoS saldırısı hizmeti" sunmaya başlamışlardı.

Kivimaki, bu saldırılarda önemli bir rol oynamaktaydı ve saldırı hakkında Sky News'de düzenlenen röportajlarda da Lizard Squad sözcüsü olarak bulunmuştu. Grubun saldırı yapısı, hack'lenen binlerce ev internet modeminin bir arada kullanılması ile oluşturulmuştu.

Fin polisler Kivimaki'yi 2014'ün sonlarında yakalamış ve kendisini, aralarında ödeme dolandırıcılığının da bulunduğu pek çok farklı suç ile suçlamışlardı...

Okuyucu Yorumları