Mark Zuckerberg yeni hedefini açıkladı!

Facebook'un patronu Zuckerberg, oldukça iddialı görünen yeni hedefini açıkladı!

Zuckerberg'in yeni hayali...

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, evinde ve ofis ortamında kendisine yardımcı olabilecek bir yapay zeka asistanı inşa etmeyi planladığını açıkladı. "Bunu Iron Man filmindeki Jarvis gibi düşünebilirsiniz" diyen Zuckerberg Marvel'in popüler filmindeki robotik yardımcıyı referans gösterdi.

Facebook'un patronu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla kendi sesini tanıyabilecek, sesli komutlarla evdeki aydınlatma, sıcaklık ve müzik gibi fonksiyonları kontrol edebilecek bir asistan başlatmak istediğini söyledi. Zuckerberg sonrasında ise daha iddialı görevlere geçmeyi hedefliyor.

Yeni yardımcısının kapı zilini çalacak kişileri yüzlerinden tanıyarak kendisine bildirebilecek şekilde inşa etmek istediğini söyleyen Zuckerberg, kızının yanında olamadığı anlarda, Max'in odasında nelerin olup bittiğini bu yapay zeka ile öğrenebileceğini ifade ediyor.

Bu durum Kaliforniya merkezli şirketin patronunun kişisel gelişime yönelik ilk meydan okuması değil. Zuckerberg geçmiş yıllarda Mandarin dilini öğrenmek için her ay iki kitap okuyacağını açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları