Market'te yeni zararlı dalgası!

Dev cep mağazası yine bir zararlı istilasıyla karşı karşıya! İşte dikkat etmeniz gereken uygulamalar

Yine Market, yine zararlılar!

Akıllı telefonların kullanıcı sayıları arttıkça art niyetli kişiler de ilgilerini bu cihazlara yönlendirmeye başladılar. İlk ciddi zararlı yazılım furyası Mart ayı başlarında yaşanmıştı ve Google, Android Market'te yer alan yaklaşık 50 uygulamayı güvenlik gerekçesi ile mobil uygulama mağazasından kaldırmıştı.

Fakat hafta sonu tatili fırsat bilen saldırganlar bu kez de 25 yeni zararlı yazılımı Android Market'e sokmayı başardılar. Olayı ortaya çıkartan güvenlik firması şu ana kadar kaç kişinin bu saldırıdan etkilendiğinin kesin olmadığını ama sayının 30 bin ile 120 bin arasında bir yerde olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Meşru gibi görünen bu zararlı yazılımlardan bazılarının isimleri ise şöyle; "Magic Photo Studio", "Mango Studio", "E.T. Tean" ve "BeeGoo."

Google, uygulama mağazasında Apple'ınkinin aksine çok sıkı önlemler bulunmuyor. App Store'a eklenen her bir uygulamayı tek tek onaylayan Apple'ın mobil cihazlarında zararlı yazılımlara pek rastlanmamasının en önemli sebeplerinden biri de bu. Bakalım Google bu gelişmelerden sonra bu konuda Apple'ı örnek almaya başlayacak mı yoksa var olan sistemi mi sürdürecek...

Okuyucu Yorumları