Mars'ta yaşamak harammış

Mars'ta yaşamanın Müslümanlara haram olduğuna dair fetva verildi! Peki ama neden?

Mars'ta yaşamak harammış!

NASA ve özel kuruluşlar Mars'a insanlı yolculuk planlarını devreye almışken ve dünyadan Mars'a dönüşü olmayan insanlı yolculuk için gönüllüler aranıyorken beklemedik bir haber, Birleşik Arap Emirlikleri'nden geldi.

BEA'daki dini otoriteler, İslamiyet'te yaşamın kutsal olduğu ve geri dönüşü olmayan bir Mars yolculuğunun "intihar" ile eş değer olacağını savunarak, intiharın günah olması gibi Mars'a gitmenin de günah olacağına dair bir fetva yayınladılar. Böylece, insanlı Mars yolculuklarına katılacak müslümanların günah işleyecekleri dini bir otorite tarafından deklare edilmiş oldu.

Tabi, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki dini kurulların görüşleri ile dünyadaki diğer islami otoritelerin görüşleri çatışabilir ve bu konuda farklı yorumlar ortaya çıkabilir. Türkiye'deki veya başka İslam ülkelerindeki dini otoriteler de, Hz. Muhammed'in insanları ilmin peşinden gitmeye motive eden hadislerini gerekçe göstererek Mars'a yapılacak bilimsel yolculuklara katılmanın "hayırlı bir iş" olacağını ve bu görevlere gidecek müslümanların kahraman olabileceğine dair açıklama yapması da mümkün.

Yine de fetvalara veya açıklamalara karşı, Mars'a gidecek ilk dört kişilik ekibin içinde yer almak isteyen çok sayıda müslüman bulunuyor ve elemeler devam ediyor. Fakat şimdiden ortaya çıkan gelişmelere bakılırsa, tartışmaların önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceği anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları