Marshmallow emin adımlarla yükseliyor!

Marshmallow'un yükselişe geçtiğini gösteren en son veriler, bakın başka neler diyor!

Marshmallow atağa kalktı!

Android 6.0 Marshmallow belki ağır ama emin adımlarla giderek daha fazla cihazda kullanılmaya başlıyor. Google'ın Android Developer Dashboard platformu tarafından yayınlanan en son veriler Marshmallow'un bütün Android cihazlar nezdinde halihazırda yüzde 7.5'lik bir kullanım oranına ulaştığını gösteriyor. Söz konusu oran, Nisan ayının 4.6 ve bir önceki ayın 2.3'lük oranından belirgin bir biçimde daha yüksek.

Ekim ayında piyasaya sürülen Marshmallow'un yine de Android cihazlarda benimsenme hızının oldukça ağır olduğu da bir gerçek. Söz konusu versiyonun yalnızca son bir iki ay içerisinde kayda değer bir artış yakaladığını söyleyebiliriz. Diğer yandan Apple'ın iOS 9 işletim sisteminin kullanıma sunulmasının ardından yalnızca bir gün içinde yüzde 11'lik bir orana ulaştığı da biliniyor. iOS 9, Nisan ayının ortalarına doğru da iPad, iPhone ve iPod'larda yüzde 84'lük bir kullanıma ulaşmayı başardı.

Marshmallow'un bu görece yavaş benimsenme hızının en temel nedenlerinden biri Android platformunun yavaş kalan güncelleme süreciyle ilgili. Google, mobil işletim sistemi için yeni bir versiyon geliştirdiğinde, akıllı telefon üreticileri ve mobil operatörlerinin bunu her cihazda bir süre test etmesi gerekiyor. Bu da doğal olarak bir yavaşlamaya neden oluyor.

Google'ın sunduğu en yeni verilere göre Lollipop yüzde 35.6'lık kullanım oranıyla ilk sıradaki yerini korudu. Lollipop'u yüzde 32.5'le KitKat ve yüzde 20.1'le Jelly Bean takip ediyor.

Okuyucu Yorumları