Masaüstü uygulamaları Windows Store'a geldi!

Microsoft, klasik masaüstü programlarını Windows Store üzerinden indirmeye sunmaya başlıyor!

Masaüstü uygulamaları Windows Store'da

Microsoft'un Çarşamba günü yayınladığı bir güncelleme sonrasında Windows Store üzerinden masaüstü uygulama yüklemek mümkün hale geldi.

Project Centennial kapsamındaki hamle, geliştiricilerin "eski" Win32 uygulamalarını Evrensel Windows Platformu'na (UWP) getirmelerine izin veriyor. Bu uygulamaların ilk bölümünün önümüzdeki günlerde Windows Store'da yayınlanması bekleniyor. Centennial kapsamında önümüzdeki günlerde mağazaya eklenmesi beklenen uygulamalar arasında Evernote ve benzer uygulamalar bulunuyor. Evernote'un daha önce bir Windows Store uygulaması olsa da, bu uygulama Win32 uygulamasındaki tüm özellikleri sunmuyordu.

Project Centennial ilk olarak bu senenin başında, San Francisco'daki Build geliştirici etkinliğinde duyurulmuştu. Microsoft yöneticileri bu sırada piyasada 16 milyon Win32 uygulamasının olduğunu, bu yüzden Project Centennial'ın Evrensel Windows Platformu için önemli olduğunu söylemişlerdi. Firma, uygulama dönüştürme işlemini kolaylaştırmak üzere Desktop App Converter'ı Windows Store üzerinden geliştiricilere sunmaya başlamış bulunuyor.

Okuyucu Yorumları