Masaüstüne uygun Android: Remix OS!

Android, masaüstü PC'lere uygun bir işletim sistemi olmayabilir, ancak Remix OS ile işler değişiyor!

Masaüstünde Android zamanı!

Android'in bilgisayar klavyesi ve faresi için "remikslenmiş" sürümü Remix OS, artık indirilebilir durumda.

Remix OS, Android işletim sistemini Windows, Mac OS ve Linux'ta olduğu gibi çoklu görevle başa çıkabilen bir ortam haline getiriyor. İndirmeye sunulan 700MB'lik "alpha" sürüm, çoğu PC'de çalışıyor. Projenin sayfasına göre x86 yonga setine sahip çoğu bilgisayar destekleniyor. Bununla birlikte işlemcinizin 64-bit destekli olması gerekiyor gibi görünüyor.

Android-x86 projesini temel alan Remix OS'u yükleyebilmek için en az 8GB'lık bir USB 3.0 bellek çubuğu (20 MB/sn yazma hızı tavsiye ediliyor) kullanmanız tavsiye ediliyor.

Devamı, yazımızın sonraki sayfasında.

Özellikleri ve indirme bağlantısı

Özellikleri ve indirme bağlantısı

Android 5.1.1'i temel alan Remix OS, masaüstü PC kullanıcıları için özelleştirildiği için bir başlat menüsü ve görev çubuğuyla geliyor. İşletim sistemi üzerinde Google Play Store yüklü olduğundan birçok uygulama erişim imkanınız var. Bununla birlikte bir alpha sürümü kullandığınızı ve bazı hatalarla karşılaşabileceğinizi unutmayın.

Bilgisayarınızı hazırladığınız USB bellek çubuğundan açtığınızda önünüzde iki seçenek bulunuyor: İşletim sistemini geçici olarak test etmek (Guest modu) veya verileri ve uygulamaları kalıcı olarak saklamak (Resident modu). Remix OS, Wi-Fi modülünüz veya ethernet üzerinden internete bağlanabiliyor.

Testlerimizde Remix OS'un oyun performansı bizi etkiledi. Dokunmatik ekran yerine fare ve klavyeyle kontrol edebildiğimiz oyunlar son derece akıcı biçimde çalıştı. Bununla birlikte Remix OS'un bilgisayarınızın sabit diskine erişememe gibi bazı sinir bozabilecek kısıtlamaları bulunuyor.

Android'in ve Chrome OS'un önümüzdeki sene Google tarafından birleştirilebileceği bir süredir konuşuluyor. Bu noktada Remix OS ile geleceğe göz atma imkanınız olabilir.

İndirin: Remix OS (USB bellek hazırlama aracı dahil)

Not: USB belleğinizin içeriği silinebileceğinden yedek almalısınız.

Okuyucu Yorumları