Material Design'a alt çubuk güncellemesi!

Google, Material Design tasarımında yapacağı önemli yenilik için düğmeye bastı!

Material Design yenileniyor!

Google'ın ürünlerinde kullandığı Material Design tasarım dili, gelişimini sürdürüyor. Son yenilikle birlikte uygulamaların alt tarafında gösterilen gezinti düğmeleri için geliştiricilere yeni öneriler sunuluyor.

Google'ın Material Design ilkeleri sayfasına eklenen yeni öneriler, bazı Google uygulamalarında kendini göstermeye başladı bile. Örneğin Google Photos (Fotoğraflar), son güncellemeyle birlikte alt tarafta yeni bir gezinti çubuğu göstermeye başladı. Bu çubuğu kullanarak fotoğraflara, albümlere ve asistana hızla ulaşmak mümkün oluyor. Aynı değişikliği yapan Google+ uygulaması, koleksiyonlara ve topluluklara ulaşmanızı sağlayan kısayollar gösteriyor.

Alt çubuğu iOS'ta uzun süredir bulunan çubuğa benzetmiş olabilirsiniz, ancak Google'ın amacı işlevi olduğu gibi kopyalamak değil. Firma, kaydırma sırasında çubuğun yavaşça yok olmasını ve yukarı kaydırıldığında tekrar gösterilmesini öneriyor. Google, başımızın dönmemesi için sütunlar arasında geçiş yaparken çubukta yatay bir hareketin olmasını ise istemiyor.

Firma, bu tür düğmelerin altında metin etiketlerinin gösterilmesini tercih ediyor, ancak düğmelerin ekranı kaplayacak kadar büyük olmasını tavsiye etmiyor.

Değişiklikleri geliştiriciler, Google'ın tavsiyelerine kulak vermeye başladıkça; yani yakın zamanda sevdiğiniz uygulamalarda görme olasılığınız yüksek.

Okuyucu Yorumları