Material Design'lı Chrome'u görün, deneyin!

Chrome, önümüzdeki haftalarda Material Design görünümüne bürünecek ve işte böyle görünecek!

İşte yenilenen Chrome!

Google, Android Lollipop'u yayınladığından bu yana Material Design tasarım dilini farklı ürünlerinde kullanıyor. Sadece Android'li telefonları değil, Google'ın farklı web hizmetlerini de etkisini altına alan Material Design'ın dokunmadığı nadir yerlerden bir tanesi, Google Chrome idi. Ancak bu durum yakında değişecek.

Material Design'lı Chrome'u görün, deneyin!

Chromium tartışma panolarında ortaya çıkan ipuçları, Material Design'ın Chrome 50'den itibaren web tarayıcısında kendini göstermeye başlayacağını söylüyor. Chrome'un bugünkü kararlı sürümü ise Chrome 48 olsa da, bazı yeni özelliklere şimdiden bakmak mümkün.

Material Design'lı Chrome'u görün, deneyin!

Chrome'un Material Design öğelerini etkinleştirmek için yapmanız gerekenler oldukça basit, ancak bu işlevler henüz geliştirme aşamasında olduğundan deneyiminizi olumsuz etkileme ihtimali var. Denemekte kararlıysanız, adres çubuğuna chrome://flags yazın ve Enter'a basın.

Açılan sayfada "malzeme" kelimesini aratın (Material Design, Türkçeye Malzeme Tasarımı olarak çevrilmiş). Bu kelimeyi içeren ayarları etkinleştirin ve tarayıcınızı kapatıp açın.

Material Design'lı Chrome'u görün, deneyin!

Ekran görüntülerinde de göreceğiniz üzere Chrome'un Material Design'lı hali, o kadar gösterişli değil. Değişiklikler küçük, ancak tarayıcıyı biraz daha modern bir hale getirdiği söylenebilir. En büyük değişiklik belki de chrome://md-settings adresinden ulaşılabilen Ayarlar sayfasında, ancak buradaki seçeneklerin çoğu henüz çalışmıyor.

Gördüklerimizin henüz tamamlanmamış test sürümlerine ait olduğunu akıldan çıkarmamakta fayda var. Yine de Google'ın web tarayıcısının görünümünü güncellemeyi uzun süreden sonra hatırlamış olması güzel.

Okuyucu Yorumları