McLaren, yarış sahalarında 3D yazıcı taşıyacak!

Formula 1 takımı McLaren, bundan böyle yarışlara 3D yazıcı ile gidecek!

McLaren, 3D yazıcı kullanacak!

McLaren Racing önümüzdeki hafta Bahrain Grand Prix'e gittiği zaman, henüz yarış sahalarında görülmemiş bir ekipman ile beraber ortaya çıkacak: Bir 3D yazıcı. Formula Bir ekibi, 3D yazıcı uzmanı Stratasys ile ortaklığının bir uzantısı olarak bunu doğruladı ve bu yazıcı, yeni McLaren MCL32 aracına yapılacak hızlı tasarım değişiklikleri ve ağırlık düşürmek için "yarışa hazır" parçalar üretecek.

Bu parçalar arasında karbon-fiber destekli naylon malzemeden hidrolik hat bileklikleri, lastik benzeri radyo kabloları, fren soğutma yolları ve arka kanatçıklar gibi pek çok şey bulunmakta. Çoğu durum için 3D yazıcılar üretim süresini haftalardan günlere ve hatta saatlere düşürdüler ve bu da ekibe testler sırasında ve araçlarını yarışlara hazırlamada yardımcı oluyor.

McLaren Racing'in Tasarım ve Geliştirme yöneticisi Neil Oatley, Formula 1 araba tasarımlarını sürekli olarak değiştirdiklerini ve geliştirdiklerini ve bu yüzden de yeni tasarımları hızlı bir şekilde test etmenin araçları daha hafif ve daha iyi yapmanın önemli bir parçası olmakta. Oatley, eğer tasarımlarını bir yarış önce sunabilirlerse, yeni bir fikirden yeni bir parçaya günler içerisinde geçebilirlerse, McLaren MCL32'nin çok daha rekabetçi olacağını söylüyor.

McLaren, yarış sahalarında 3D yazıcı taşıyacak!

Stratasys uPrint SE Plus yolda önemli çalışmaları gerçekleştirirken, McLaren Racing, Woking, İngiltere'deki merkezinde yer alan McLaren Applied Technologies'de çok daha karmaşık bir makine kullanıyor. Yeni araba modellerinin prototipleri için hem FDM hem de PolyJet baskı teknolojilerinden faydalanılıyor. McLaren, tüm bu çabalarıyla yarışlarda daha iyi süreler elde etmeyi umuyor.

Okuyucu Yorumları