Media Center kullanıcılarına özel DVD Player!

Microsoft'tan, Windows 10'da "uçurduğu" Media Center'ın kullanıcılarına özel sürpriz!

Windows 10 ile gelen sürpriz!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Microsoft, Windows Media Center'ın Windows 10 ile birlikte sonlandırılacağını doğrulamıştı. Resmi olarak piyasaya sürülen Windows 10 bu kararda hiçbir değişiklik olmadığını gösterdi.

Son zamanlarda Media Center kullanımında önemli ölçüde düşüş yaşanmıştı. Öyle ki Microsoft bazı kullanıcıların sadece DVD oynatmak için Media Center'ı kullandığını söylüyordu. Şirket Windows 10 üzerinde DVD oynatmak için kullanıcılara alternatif bir çözüm sunma sözü de vermişti.

Mary Jo Foley, bu durum için söz verilen çözümün Windows 10'un piyasaya sürülmesiyle birlikte hazır olduğunu bildirdi. Microsoft yeni işletim sistemi ile birlikte yeni bir DVD Player uygulamasını da kullanıcılara sunmuş durumda.

Windows 7 Home Premium, Professional veya Ultimate sürümlerine sahipseniz ya da Media Center içeren bir Windows 8/8.1 veya Pro paketini kullanıyorsanız yeni uygulamayı bilgisayarınıza ücretsiz olarak kurabilirsiniz. İşletim sisteminizi Windows 10'a yükselttiğinizde, çoğu uygulamada olduğu gibi Windows DVD Player da uygulama mağazasından otomatik olarak bilgisayarınıza indirilecektir.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Eğer temiz bir Windows 10 yüklemesi gerçekleştirecekseniz bu ücretsiz uygulamayı almanız mümkün olmayacak. Geçerli olacak şey işletim sisteminizde Media Center'ın yüklü olduğunun doğrulanması.

Sıfırdan işletim sistemi kurarsanız, PC'nizin yeni uygulama için uygun olduğu doğrulamanız hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır. Bu sorunu öncelikle sistemini Windows 7 veya 8.1 yükleyerek ve daha sonra Windows 10 yükseltmesi gerçekleştirerek aşabilirsiniz. Aksi halde Microsoft, uygulamanın yakında ücret karşılığında satın alınabileceğini söylüyor...

Okuyucu Yorumları