Medyasoft'tan Android programlama eğitimi!

Medyasoft'un Android uygulama geliştirme eğitimleri başlamak üzere! İşte meraklısına bilgiler...

Android programlama eğitimi!

Medyasoft, kişi ve kurumlar için tasarladığı katma değerli eğitimlerine bir yenisini daha ekliyor. 2011 yılında özellikle mobil uygulama pazarı için uzman yetiştirme eğitimleriyle ön plana çıkan Medyasoft, Apple iPhone ve iPad uygulama eğitimlerine 'Eclipse' ile Android uygulama geliştirme eğitimini de ekledi.

Cep telefonu ve tablet bilgisayarda 100 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla mobil dünyanın yeni gözdesi Android işletim sistemi kullanan cihazlar için hazırlanan 'Eclipse' eğitimiyle Medyasoft, sektördeki uygulama ihtiyacını karşılayıp gençler için yeni iş fırsatları sunacak.

Android işletim sistemi kullanan cihazlara yönelik başlatılan uygulama geliştirme eğitimiyle ilgili olarak, Medyasoft'un bilişim dünyasındaki trendleri uzman kadrosuyla eğitim alanında katma değerli hale getirdiğini belirten Medyasoft Pazarlama Müdürü Cüneyt Tonguç, "Yapılan araştırmalar 2011 yılında tüm dünyada satılacak olan bilgisayarların yarıdan fazlasının tablet PC ve akıllı telefon gibi cihazların olacağına işaret ediyor. Sağlıktan perakende ve gıdaya kadar birçok sektör günlük iş hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracak bu cihazları kullanmaya hazırlanıyor. 2014 yılında 500 milyon kişi tarafından kullanılması beklenen bu cihazlardan çok üzerlerinde yer alan uygulamalar ön planda olacak. Medyasoft olarak Apple iPhone ve iPad uygulama eğitimlerinden sonra hayata geçireceğimiz Android Eclipse eğitimiyle, kurumların yeni trendleri yakalamalarını, gençlerimizin ise yeni iş ya da kazanç sağlamalarını hedefliyoruz" dedi.

Kısa süre sonra ülkemizde de yayına başlayacak olan Android Market'te uygulama sayısının 200 bine yaklaştığına dikkat çeken Tonguç, 2011 sonunda mobil uygulama pazarından elde edilen gelirlerin 15 milyar doları aşacağına dikkat çekerek, gençlerin evlerinde geliştirecekleri sadece bir uygulama ile binlerce dolar kazanabileceklerini söyledi.

Android uygulama geliştirme eğitimlerinin Türkiye'de ve yurtdışında çeşitli projelere imza atan senior yazılım danışmanları tarafından verileceğini belirten Cüneyt Tonguç, eğitimlere katılmak isteyenlerin literatürü takip edebilecek İngilizce ve temel programlama bilgisine sahip olmaları gerektiğini belirtti. Tonguç, "Altı kişilik sınıflarda düzenleyeceğimiz eğitimlerde katılımcılar ilk etapta Android cihaz özellikleri ve uygulamaları hakkında bilgiye sahip olup, ardından Eclipse üzerinde cihaz özelliklerine göre uygulama geliştirme yöntemlerini öğreniyor. Eğitimlerde ayrıca katılımcılara web servisleri ve cihazlara veri aktarımının yanısıra arayüz, widget, XML mizanpaj, network, veri işleme, 3D grafik gibi önemli konularda da bilgi aktarılıyor" dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları