Merak edilen 1080p oyunlar burada!

Assassin's Creed: Unity, PES 2015 ve diğerleri... İşte yeni gelecek oyunların sunacağı çözünürlükler

Hangileri gerçekten 1080p?

Yeni konsollar piyasa çıktığından beri hüküm süren 1080p ve 60 FPS görüntü kalitesi, neredeyse her geçen gün bir yapımı daha kulvardan atıyor. Henüz konsollar çıkmadan başlayan ve çıkışının ardından da birçok firma tarafından üreteceği yeni oyunlarda bulunacağı iddia edilen bu görüntü kalitesi, ne yazık ki yok denecek kadar az miktarda sunulabildi.

Bugüne kadar hep donanım özellikleri ve kendisine özel yapımları ile kullanıcı kazanmayı başaran konsollar için, artık 1080p 60 FPS oyuna sahip olmak, esas fark yaratan özellik halini aldı. Sony hayranları 1080p 60 FPS görüntüye kısa sürede ulaşacaklarını düşünürken, Xbox One hayranları da, konsolun biraz daha geride kalması nedeniyle o kadar ümitli değil. Yine de piyasanın geneline bakıldığı zaman bu görüntü kalitesini ciddiye alan çok fazla sayıda kullanıcı olduğunu görmek mümkün. Bu yüzden bizler çözünürlükleri resmi olarak açıklanmış bazı dev yapımları sizler için sıraladık ki ileride bir sürpriz yaşamayın...

İşte o liste... İkinci sayfada...

FarCry 4, PES 2015 ve fazlası...

FarCry 4, PES 2015 ve fazlası...

Bioware'in uzun zamandır heyecanla beklenen oyunu Dragon Age: Inquisition yapılan açıklamaya göre her iki sistemin de en üst sınırında çalışacak; bu da PS4 için 1080p, Xbox One için de 900p görüntü kalitesi anlamına geliyor.

Ubisoft ise Far Cry 4'ü PS4 için 1080p ve 30 FPS üzerinden son kullanıcıya nakledecek. Xbox One hakkında henüz bir açıklaması bulunmuyor.

PES 2015 PS4 üzerinde 1080p 60 FPS kalitesinde çalışacakken, Xbox One üzerinde 720p 60FPS olarak görülebilecek.

Mortal Kombat X PS4 üzerinde 1080p 60 FPS olarak çalışacak ve bazı kaynaklara göre aynı kaliteyi Xbox One için de sunacak.

Assassin's Creed: Unity her iki konsolda da 900p 30 FPS şeklinde çalışacak...

Bunlar şimdilik yapımcıları tarafından açıklanmış bilgiler. Pek tabi hemen her gün bir diğer firma oyunu hakkında açıklama yaptığı için, sektörü yakından takip ederek alacağınız oyunun ne derece "gerçek" çözünürlüğe sahip olduğunu öğrenebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları