Mercedes SLC serisinin sonlandığını duyurdu

Mercedes, SLK ile başlayan ve SLC'ye dönüşen sevilen serinin yolun sonuna geldiğini duyurdu.

Mercedes'ten son SLC'ler!

Mercedes Benz'in sivri lambaları, katlanan tavanı ve güneş sarısı boyası ile orijinal SLK roadster'ı sunmasının üzerinden 23 yıl geçti. Ancak geçen yıllar artık SLC olarak adlandırılan SLK'ya o kadar da iyi davranmış değil ve Mercedes'in küçük, iki koltuklu arabası önümüzdeki yıl sona eriyor.

SLK ve SLC'nin bu uzun soluklu macerasını kutlamak için Mercedes, 2020 yılında satıcılara ulaşmaya başlayacak iki yeni Final Edition modeli sunacak. SLC300 Final Edition selenit grisi renginde olacak ve AMG tarzı bir ön tampona sahip olacak. Ayrıca siyah dokunuşlara ve 18 inçlik beş parmaklı tekerleklere sahip olacak.

Mercedes-AMG SLC43 ise orijinali anımsatan yeni Güneş Sarısı boya ile sunulacak. Ayrıca SLC300 gibi Final Edition dış görünüş ayrıntılarına sahip olacak ama bu modelin 18 inçlik tekerlekleri sarı jant flanşına sahip olacak.

Görsel farkların dışında Final Edition SLC'ler şu andaki modeller ile aynı mekanik sisteme sahip olacaklar. Bunun anlamı da 2 litrelik, turboşarjlı l4 motoru ile 241 beygir gücü ve 273 pound-feet tork üreteceği oluyor. AMG SLC43 ise sistemi biraz daha geliştirecek ve 385 beygir gücü ve 384 pound-feet tork sunan 3 litrelik V6 motorunu barındıracak. Mercedes'in tahminlerine göre SLC300 100kmph'ye 5.8 saniyede ve AMG SLC 4.6 saniyede ulaşacak.

Final Edition modellerinin standart sürümlerine göre ne kadar pahalı olacakları ise henüz belli değil...

Okuyucu Yorumları