Metro öldü mü, ölmedi mi?

Her ne kadar "Metro" ismi tarih oldu dese de, Microsoft neden hala Metro demeye devam ediyor?

Windows 8 kafaları karıştırdı

Geçtiğimiz günlerde çıkan Microsoft'un Windows 8 için kullanacağı arayüz olan "Metro" ismini kullanmayacağı haberleri teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Microsoft'un niçin böyle bir karar aldığına dair birçok farklı yorum getirilse de en son bunun bir telif hakkı sorunundan kaynaklanabileceği öne sürüldü.

Ancak tüm haber ve dedikodulara rağmen Microsoft, resmi kaynaklarında "Metro" ismini özgürce kullanmaya devam ediyor. Yazılım devi geçenlerde resmi web sitesinde yayınladığı blog yazısında, Windows 8 Metro uygulamasını geliştirenlerin nasıl kendi Windows Runtime parçalarını yaratacaklarına değindi.

Bir hayli teknik konuya yer verilern blog yazısında, özellikle Windows 8 Metro arayüzü geliştiricilerinin niçin kendi Runtime parçalarını yaratmaları gerektiğine yer verilmiş. Buna örnek olarak, geliştiricilerin HTML-5 tabanlı Windows 8 Metro arayüzünde Xbox 360 kontrol birimini desteklemek için Runtime'ı nasıl kullanabileceklerinden bahsediliyor. Bir başka olasılıksa, geliştiricilerin HTML kullanarak, bir dosya görüntüleyicisi uygulaması sayesinde zip dosyalarını destekleyebilecekleri.

Okuyucu Yorumları