Mevcut Beş Model Arasında Hangi iPhone Alınmalı?

Piyasada bulunan beş farklı iPhone modelinden hangisini almalısınız? Madde madde hangi iPhone'u almanız gerektiğini açıklıyoruz...

Hangi iPhone alınmalı?

Bundan birkaç yıl öncesine kadar teknoloji devi Apple sadece tek bir iPhone modelini görücüye çıkarıyordu. Cupertinolu firma halihazırda beş ayrı modelle birlikte akıllı telefon pazarında yer alıyor. Bu cihazlar daha büyük boyutlu "Plus" modellerden görece daha uygun fiyatlı ve kompakt görünümlü SE modele kadar değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla kullanıcılar da hangi Apple akıllı telefon modelini almaları gerektiği konusunda kararsız kalabiliyor.

Talep ve ihtiyaçlara göre hangi iPhone'u seçmeniz gerektiğine dair olası senaryoları göz önünde bulundurarak hazırladığımız rehber sayesinde muhtemelen artık o kadar kararsız kalmayacaksınız.

Seçenekleriniz

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi halihazırda beş ayrı iPhone modelinden birini seçmeniz mümkün:

  • En yeni iPhone 7 (minimum 3.249 TL) ve daha büyük boyutlu iPhone 7 Plus (minimum 3.799 TL)
  • iPhone 6s (minimum 2.749 TL) ve daha büyük boyutlu iPhone 6s Plus (minimum 3.149 TL)
  • Daha küçük boyutlu ve daha uygun fiyatlı iPhone SE (minimum 2.099 TL)

Her bir model arasında aynı dönemde kullanıma sunulanlar arasında bile dikkat çekici farklılıklar söz konusu. Genel farklılıklar arasında ise elbette fiyat, temel ve maksimum depolama alanı, renk olanakları, batarya ömrü ve benzeri unsurlar yer alıyor.

Düşük bütçeler için seçenekler

Günümüzde artık düşük bütçeli cihazlar bile artık yüksek beklentilere hitap etmek durumunda. Bunun bir sonucu olarak mevcut durumda uygun bir fiyata bile oldukça hızlı ve yüksek kapasiteli bir Apple cihazı almak mümkün.

Piyasadaki iPhone modelleri arasında en düşük fiyatlısı olan iPhone SE oldukça tatmin edici donanım özellikleriyle geliyor. Cihazın belki de tek dezavantajı artık biraz modası geçmiş gibi duran tasarımı ve 4 inç'lik küçük boyutlu ekranı; zira cihaz iPhone 5'e çok benzeyen bir görünüme sahip. Fakat beraberinde getirdiği özellikler tamamen 2016'ya özgü: iPhone 6s'tekiyle aynı A9 yonga, 2 GB RAM, en üst kalite 12 MP kamera, Live Photos, saniyede 30 karede 4K video.

iPhone SE incelemesi... Tıklayın...

Bu kategoride ön plana çıkan tek ürün elbette iPhone SE. Ona en yakın model olan iPhone 6s ile arasında 600 TL gibi bir fiyat farkı var.

Batarya ömründe en iyi hangisi?

Daha büyük boyutlu bir telefon daha geniş bir batarya anlamına geliyor. Her iki yeni Plus modeli de daha küçük versiyonlarına göre belirgin bir biçimde gelişmiş bir batarya ömrüne sahipler. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar Plus modellerde standart modellere göre 10 saat daha uzun bir konuşma süresi ve 20 saat daha fazla bir kablosuz ses oynatımı gibi avantajlara sahipler.

iPhone 7 incelemesi... Tıklayın...

Diğer yandan Plus modellerin görece büyük boyutlu cihazlar olduklarını ve şarj süresinin diğerlerine göre biraz daha uzun sürdüğünü de hatırlatalım. iPhone 7 Plus'a göre 120 dolar daha düşük fiyatlı olan iPhone 6s Plus'ta etkileyici bir çift lens kamera, A10 yonga gibi özellikler ne yazık ki bulunmuyor ve bu model yalnızca 32 GB ve 128 GB versiyonlarla geliyor.

Fotoğraf tutkunları için

Bu kategoride çift lens sistemini beraberinde getiren tek model de yine en iyi tercih olarak görünüyor; ki bu da elbette iPhone 7 Plus. Etkileyici bir 2x optik yakınlaştırıcıyla gelen cihaz kullanıcıların fotoğraflarını çektikleri şeye dijital yakınlaştırma yerine çok daha başarılı olan optik zoom'dan yararlanmalarını sağlıyor. Cihazın standart geniş lensi de daha hızlı ve çok daha etkili bir performans sunuyor.

iPhone 7 Plus incelemesi... Tıklayın...

Çift lens düzeneği oldukça etkileyici olsa da kullanıcılar iPhone 7'nin kamerasını da değerlendirmeye alabilirler.

En "sağlam" iPhone

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus piyasada bulunan, IP67 standardına sahip ve 30 dakika boyunca bir metrelik suya dayanıklılığı olan tek modeller. Elbette kullanıcılara kırılma ve çizilmelere karşın bir koruma adına kılıf almalarını öneriyoruz. Diğer yandan telefonunuzu düşürmeye yatık biriyseniz, daha büyük boyutlu olduğu için iPhone 7 Plus almaktan vazgeçmeniz de gerekebilir.

Her açıdan en iyisi

Apple'ın her açıdan en iyi olan modelinin elbette firmanın amiral gemisi modeli olması sürpriz değil. Plus olmayan modeller, iPhone dünyasının halen bel kemiğini oluşturuyor. Apple'ın en çok sattığı modeller hala onlar ve bu modeller fazla büyük olmadıkları için de tercih ediliyor, ayrıca Apple'ın sadece Plus modellere sakladığı birkaç özellik dışında bütün önemli özellikleri barındırıyorlar.

iPhone 7, halihazırda Apple'ın en güçlü A10 işlemcisini, üst düzey f/1.8 lens, daha güçlü hoparlör ve akıllı bir yeni home tuşunu içeriyor. Bu anlamda iPhone 7'nin genel olarak bakıldığında en iyi tercih olduğunu söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları