Microsoft'un en iyi Android uygulamaları!

Microsoft'un Android için geliştirdiği en iyi 5 mobil uygulamayı sıraladık!

MS'in Android uygulamaları!

Mobil ekosistemler, telefonlarda biz tüketicilere çeşitlilik sağladığı kadar yakın zamanda çözülmeyecek bir sorun niteliğindeler. Bunun başlıca nedeni, bu ekosistemleri geliştirenlerin kendi platformlarını tercih etmesi. Ancak bazı istisnalar da var. Örneğin Windows Phone'u geliştiren Microsoft, Android için de bir dizi iyi uygulama sunuyor.

Microsoft Office Mobile

Bu uygulamanın listemize girmesi pek de şaşırtıcı değil, ancak uygulama sayesinde Word, Excel ve PowerPoint dosyalarına göz atabiliyor, onlar üzerinde küçük düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Office'in yerine geçmese de, elinizin altında bulunmasında fayda var.

OneNote

Google, kendi geliştirdiği not alma uygulaması Keep'i kasıtlı olarak işlevlerle doldurmuyor. Evernote ise tam anlamıyla işlevsellikle dolup taşıyor. Uç noktalara gitmeyen, tam ortada yer alan bir not alma uygulaması arıyorsanız, OneNote'u denemelisiniz. OneNote ile sayfaları not defterleri şeklinde organize edebilir, metin, resim ses ve hatta çizimlerden notlar oluşturabilirsiniz.

Next kilit ekranı

Next kilit ekranı

Next kilit ekranı

Microsoft'un bu hoş görünümlü uygulaması, uyarılarınızı ajanda stili bir listeyle kilit ekranınıza taşıyor. Uyarıları çekerek silebiliyor veya dokunarak ilgili uygulamaya gidebiliyorsunuz.

Smart Glass (Xbox 360, Xbox One)

Smart Glass uygulaması, Xbox sahipleri için vazgeçilmezlerden. Uygulama, sadece konsola erişmenizi sağlamıyor, onun tüm arayüzünü kontrol etmenize izin veriyor. Smart Glass ile uygulamalara ulaşabilir, mesajlarınız arasında geçiş yapabilir, menüleri dolaşabilirsiniz. Bunları telefonunuzla yapmak, çoğu zaman oyun koluyla yapmaktan daha zevkli.

Xim

Xim, bir fotoğraf koleksiyonu oluşturup, bu koleksiyonu bir başkasıyla paylaşmanıza olanak tanıyor. Her iki cihazda da Xim açık olduğunda, resimler arasında beraber geçiş yapabiliyorsunuz. Uygulama içerisinden mesajlaşmanız da mümkün. Alıcının uygulamayı yüklemesi ise gerekmiyor.

Okuyucu Yorumları