Microsoft Band ve Apple Watch karşı karşıya!

Microsoft'un Band'ı mı daha iyi, yoksa 2015'te çıkacak olan Apple Watch mı? Okuyun, siz karar verin!

Microsoft Band vs Apple Watch

Microsoft Band, donanımsal özellikleri ve yetenekleriyle piyasadaki giyilebilir teknolojilere iyi bir rakip olacak gibi görünüyor. Büyük ilgi çeken cihaz, henüz piyasaya sürülmeyen Apple Watch için de dişli bir rakip olabilir.

CHIP Online olarak Apple Watch ve Microsoft Band arasındaki yarış başlamadan, onları karşı karşıya getirmek istedik. İşte iki kol bandının/saatin sundukları ve aralarındaki farklar.

Donanım

Microsoft, Band'a daha çok sensör sıkıştırdığından Band'ın toplayacağı veriler, Apple Watch'a göre daha çok olacaktır. Kalp ritmi ölçme özelliği, neredeyse tüm akıllı saatlerde var. İlginç olansa Microsoft ve Apple'ın bu işlevi sunmak için farklı yolları tercih etmeleri.

Microsoft Band, firmaya göre 7/24 isabetli kalp ritmi izleyebilen geleneksel optik sensörü kullanıyor. Apple Watch ise infrared/görünür LED'lerden ve fotodiyotlardan oluşan özel üretim sensörden faydalanıyor. Göründüğü kadarıyla Apple'ın saatinde bu işlevi elle etkinleştirmek gerekiyor, ancak kalp ritminizi canlı olarak diğer Apple Watch kullanıcılarıyla paylaşabilmek hoş bir özellik.

Uyumluluk

Microsoft, Band'ın Android, iOS ve Windows Phone'lu cihazlara çalışacağının garantisini veriyor. Tüm ihtiyacınız olan, ilgili uygulama mağazasından Microsoft'un Health uygulamasını indirmek.

Apple Watch ise aksine sadece Apple'ın iPhone 5 ve üzeri cihazlarıyla çalışabilecek.

Ekran, pil ömrü, uygulamalar, çıkış tarihi, fiyat

Ekran, pil ömrü, uygulamalar, çıkış tarihi, fiyat

Ekran

Microsoft Band, 1.4 inç'lik TFT dokunmatik ekrana (320 x 106) sahip ve saatten çok özel fitness bantlarına benziyor.

Apple, Watch'un standart, Sport ve 18-ayar altın modellerini sunacak. Saat, iki farklı ekran boyutuyla sunulacak, ancak şu an sadece ekran yükseklikleri biliniyor: 38mm ve 42mm. Ekranların boyutları ve çözünürlükleri ise henüz tam olarak bilinmiyor.

Pil ömrü

Microsoft, normal bir kullanımda bandının 48 saat pil ömrü sunacağını söylüyor. Firma, GPS gibi yoğun işlevleri kullandığınızda bu sürenin düşeceğini, saatin 1.5 saatte tamamen şarj olduğunu da söylemekte.

Raporlara göre Apple, Watch'un pil ömrünü bir güne uzatmakta zorlanıyor. İddialar, firmanın bu durumu saati 2015'te piyasaya sürene kadar iyileştireceği yönünde. Apple'ın saatinin MagSafe teknolojisiyle şarj olacağı biliniyor.

Microsoft Band ve Apple Watch karşı karşıya!

Uygulamalar

Band'ın en önemli etkileşim aracı, Android, iOS ve Windows Phone'da kullanılabilen Microsoft Health uygulaması olacak. Bu uygulama, fitness seviyenizi korumanız için size önerilerde bulunacak. Microsoft Band, RunKeeper, Gold's Gym, My FitnessPal ve Starbucks gibi üçüncü parti uygulamalarla uyumlu olacak. Kullanıcılar, verilerini HealthVault uygulamasıyla paylaşabilecekler.

Apple Watch ise beraberinde gelen Activity Monitor uygulamasını kullanacak. Burada günlük etkinliğinizi gösteren üç tane grafiksel halka bulunacak. Move halkası yaktığınız kalori sayısını, Excercise halkası kaç dakika etkin olduğunuzu ve Stand halkası kaç dakika ayakta durduğunuzu gösterecek. Ayrı bir uygulama olan Workout ise mesafe, hız ve yaktığınız kalorileri gerçek zamanlı olarak gösterecek.

Çıkış tarihi ve fiyat

Microsoft Band, şu an sadece ABD'deki Microsoft Store'larda 199 dolara satılıyor.

2015'in başında piyasaya sürülecek olan Apple Watch'ın fiyatları ise 349 dolardan başlayacak.

Okuyucu Yorumları