Microsoft, beklenen cihazını tanıtıyor (mu?)

Microsoft'tan uzun zamandır beklediğimiz cihaz, en sonunda gerçeğe dönüşüyor olabilir!

Dedikodu gerçek mi oluyor?

Bugün yayılmaya başlayan yeni bir söylentiye göre, Microsoft önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir giyilebilir cihaz; daha doğrusu akıllı bir saat tanıtabilir. Bu söylenti, daha önce de var olan firmanın kasım ayı civarında bir giyilebilir sunacağı söylentileri ile de uyuşmakta.

Bu bilgi, ürünün normal kullanım altında iki günden uzun sürecek bir pil ömrü olacağını söyleyen Forbes'ten gelmekte. Ayrıca, bu cihaz kalp ritminizi ölçecek ve farklı platformlarda da çalışabilecek.

Tabii ki bu ikinci bilgiyi daha önce duymuştuk ve bu bilginin oldukça mantıklı olduğunu söylemek mümkün. Windows Phone'un büyük bir market payı olmadığı düşünülürse, bu cihazın farklı platformlarda çalışabilir olması, ürünü milyonlarca farklı kullanıcıya da sunuyor.

Microsoft'un yakın zamandaki diğer pek çok projesi gibi, bu ürün için de mühendislik takımı iç kaynaklarının ve tecrübelerinin çoğunun kullandığı söyleniyor. Rapora göre, Kinect bölümünden optik mühendisler, tasarımcılar ve veri bilim adamları üründe kullanılacak bir yazılım üzerinde çalıştılar.

Fitbits ve Samsung'un Galaxy Gear akıllı saatlerinin bu yeni markette büyük bir ses getirmeleri ile beraber, giyilebilirler günümüzün son modası haline gelmeye başladılar. Apple, yeni akıllı saati Watch'un tanıtımını yaparak markete adım atarken, marketteki bir diğer oyuncu da Google Glass oluyor.

Microsoft'un elinde tam olarak ne olduğunu merak ediyoruz ancak eğer bu söylentiler doğru ise, çok beklememize gerek kalmayacak gibi gözüküyor...

Okuyucu Yorumları