Microsoft, Bitcoin desteğini sona erdiriyor..

Microsoft, Windows uygulama mağazasında artık bunu yapmanıza izin vermeyecek!

Microsoft'tan sürpriz karar!

Birkaç yıl önce, Microsoft'un dijital para birimi Bitcoin'in firmanın çeşitli dağıtım platformlarında kullanılmasına izin vermişti. Ancak Microsoft'un internet sitesinde yeni ortaya çıkan bir sayfa, firmanın artık Bitcoin kullanımını desteklemeyeceğini belirtmekte. Başka bir deyişle Microsoft Store artık Bitcoin kabul etmiyor; Microsoft hesabınıza Bitcoin tanımlaması yapamıyorsunuz.

Her ne kadar bu yeni sayfa pek fazla detay sunmasa da, sayfayı ilk olarak fark eden Bogdan Popa, Microsoft'un "Bitcoin temelli satın alımların mağazada çok az olmasından dolayı" bu kararı aldığını ve bu yüzden de Bitcoin desteğini kaldırdığını düşünüyor. Microsoft hesabında halen Bitcoin bulunan kişiler ise bu varlıklarını bazı satın alımlar için kullanabilecekler ancak yeni Bitcoin tanımlamaları yapılamayacak.

Bitcoin, Dünya'nın en popüler dijital para birimlerinden biri olsa da, yakın zamanda gerçekleşen olaylar gördüğü ilgiyi azaltmış durumda. Ocak ayında ABD hükumeti desteği ile hazırlanan bir rapor, para biriminin korsanlığı koruma yeteneğinin çeşitli "karşıt grupları" destekleyebileceğini söylemekteydi ancak daha sonra yapılan bir başka araştırma, bu konuda bazı kararsızlıkların bulunduğunu belirtmekteydi...

Okuyucu Yorumları