Microsoft: Bu teknoloji her şeyi değiştirecek

Microsoft, bütün bir insanlığı değiştirecek teknolojiyi bakın nasıl açıklıyor!

"O her şeyi değiştirecek"

Bilim kurgu öykülerinin en çok yer verdiği temalardan yapay zeka son yıllarda teknoloji endüstrisinin de sürekli gündeminde olan bir olgu. Yavaş yavaş gündelik hayatımızda da giderek daha da artan bir biçimde yer almaya başlayan yapay zeka teknolojileri, Microsoft yöneticisi Dave Coplin'e göre toplum üzerinde tahmin ettiğimizden bile daha fazla bir etkiye sahip olacak. "Bu teknolojinin teknolojiyle kurduğumuz bağlantıyı ve birbirimizle kurduğumuz ilişkileri de temelden değiştireceğini" ifade eden Coplin ayrıca "bunun insan olmanın ne demek olduğuna dair algımızı bile değiştireceğini" iddia ediyor.

Halihazırda yapay zeka tabirinin oldukça geniş çeşitlilikteki teknolojileri kapsadığını söyleyebiliriz. Bu mevcut teknolojilerden en çok dikkat çekenleri ise Apple'ın Siri ve Microsoft'un Cortana adlı dijital asistanları. Oldukça yakın bir gelecekte yapay zekanın bu arayüzlerin ötesinde doğal dil işlemcisi ve makine öğrenme becerileri sayesinde ürünlerin kişiselleştirilmesi, siber saldırıların önlenmesi, tıp araştırmaları ve hatta geleceğin bile tahmin edilebilmesi gibi alanlarda kullanılabileceği öngörülüyor.

Coplin ayrıca, bu yapay zeka algoritmalarının doğru insanlar tarafından yapılıp yapılmadığı meselesine de dikkat çekiyor. Bunun son derece yeni bir alan olduğuna ve henüz keşfedilmemiş bir alan hakkında konuştuklarına işaret eden Coplin, yapay zekaya nasıl muamele edeceğimize ve onların varolduklarını anlamaya hazır olmamız gerektiğini ifade ediyor.

Makinelerin bizi satrançta, Go'da yenmesinin "makineler insanlara karşı" gibi bir algı oluşturmada kullanıldığını ve yapay zekanın gelecekte işlerimizi elimizden alacağına dair bir endişe olduğunu söyleyen Coplin, bunun anlamsız bir retorik olduğunu düşünüyor. Coplin'e göre kendi becerilerimizi genişletmemize yardımcı olan bu teknoloji bizim yaptığımız şeylerin bir uzantısı.

Yapay zekanın bütün bir teknoloji endüstrisinin yöneldiği bir alan olduğuna işaret eden Coplin, bunun artık durdurulamayacağını ve meselenin yalnızca Microsoft, Google ve Facebook gibi firmalarla ilgili olmadığını söylüyor: "Hepimiz bunun bir parçasıyız çünkü bu her şeyi değiştirecek."

Okuyucu Yorumları