Microsoft, Cyanogen'le ilgileniyor olabilir!

Android tarafında olmayan bu dev, ünlü Cyanogenmod'un takımıyla ne konuşuyor olabilir?

Cyanogen'den şaşırtan haber!

Android için üretilmekte olan en popüler modifikasyonlardan bir tanesi, Cyanogen tarafından geliştirilen Cyanogenmod. Önemli bir başarı yakalayan Cyanogenmod, OnePlus One'la da beraber geliyor.

Cyanogen'in modifikasyonunun popüler hale gelmesi ve Android'in telefon piyasasında en geniş paya sahip olması, büyük şirketlerin ilgisini çekiyor. The Information'a göre ise Microsoft CEO'su Satya Nadella, yakın zamanda Cyanogen takımıyla bir araya geldiler.

Ancak bu buluşmayı hemen Microsoft'un Cyanogenmod'u satın almak istediğine yormamak gerekiyor. Firmanın ana hedeflerinden bir tanesi, Windows Phone'u mümkün olduğu kadar çok cihazda çalışır hale getirmek. Yazılım devinin buradaki amacı ise Cyanogen'i kullanarak hizmetlerini Android'e entegre etmek olabilir. Microsoft'un uygulamalarının Google Play'den indirilebildiği doğru, ancak firma Cyanogen'le uygulamalarını varsayılan olarak sunma şansı yakalayabilir.

Microsoft, şaşırtıcı olmayan biçimde konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Bu buluşmanın ortaya ne çıkaracağını ise sadece zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları