Microsoft, Device Guard'ı ortaya çıkardı!

Microsoft, Windows 10'un heyecan verici yeni bir özelliğini ilk kez gün yüzüne çıkardı!

Windows 10'da bu da var!

Microsoft, Windows 10'un güvenliğe yönelik yenilikleriyle kurumsal alanı da etkilemek istiyor. İşletim sisteminin Windows Hello ve Microsoft Passport gibi oturum açmaya yönelik yeniliklerle geleceğini daha önce öğrenmiştik; şimdiyse firma, Device Guard adındaki yeni bir işlev hakkında detayları paylaştı.

Device Guard, belirli bir programın dijital imzasını doğrulamak üzere yazılıma ve donanıma yönelik güvenlik önlemlerini bir araya getiriyor. Device Guard'ı yönetme yetkisine sahip şirketler, çalışanlarının yalnızca belirli yazılımları yükleyebilmesini sağlayabiliyorlar. Yazılımlar, bizzat Microsoft tarafından, Windows Mağazası tarafından veya güvenilir sayılan diğer kaynaklar tarafından imzalanabiliyor. İmzalanabilen yazılımlar arasında hem metro uygulamaları, hem de klasik Windows uygulamaları var.

Bunlar çok yeni şeyler olmasalar da Microsoft'un sanallaştırma teknolojisini donanımsal teknolojiyle bir araya getirip, oturum açma sistemini Windows'un geri kalanından ayırması, uygulamaların imzalarını test etmek için çok daha güvenilir bir yol olarak kabul ediliyor. Device Guard'ı cihazlarında kullanacak firmalar arasında Lenovo, Toshiba, Acer ve HP bulunuyor.

Yakınlaşan BUILD etkinliği, Windows 10'un güvenliğe yönelik yenilikleri ve fazlası hakkında bize çok daha fazlasını söyleyebilir.

Okuyucu Yorumları