Microsoft Edge eklentilerinin eli kulağında!

Microsoft'un Build etkinliği, yeni Edge eklentilerinin yanında birçok sürprize de sahne olabilir!

Beklenen Edge müjdesi yakın!

Redstone güncellemesi için sekiz adet Insider yapısını kullanıma sunan yazılım devi Microsoft'un bu yenilikleri aslında beraberinde pek dikkat çekici içerikler getirmedi. Bu yapılardan yalnızca birkaç tanesinde gerçekten yeni olan bazı şeyler olsa da bunlar da büyük yenilikler değil. Zira bunların birçoğu Ürün güncellemeleriyle bir şekilde kullanıma sunuluyorlar.

Redstone güncellemesinin belki de kayda değer en önemli yeniliği ise Microsoft Edge tarayıcısı için sunulan eklentiler. Söz konusu uzantılar hakkında konuşmak konusunda biraz çekingen davranan Microsoft, mevcut yapılarda bu desteğin geldiğini gösteren kodlar ortaya çıksa da, eklentilerin ne zaman geleceğine dair resmi bir açıklama yapılmamıştı.

WinBeta'da yer alan bir habere göre söz konusu Edge eklentileri kullanıma sunulmaya hazır. Halihazırda test edilmekte olan eklentilerin bu ayın sonunda da kullanımda olması bekleniyor.

Haberde ayrıca söz konusu Insider yapısı dahili bir deneme olduğu için bunun tahmini olarak birkaç gün sonra diğer Insider'lar arasındaki yerini alacağı söyleniyor. Diğer yandan bunun biraz fazla iddialı bir tahmin olduğunu da söyleyebiliriz. Eklentiler aynı zamanda geliştiriciler tarafından da ayrıntıyla bilinmesi gereken şeyler, dolayısıyla Microsoft'un da bunları sunmadan önce kendi geliştiriciler konferansı Build'in gerçekleşmesini beklemesi büyük bir olasılık.

Build aslında Redstone güncellemesindeki bütün büyük özelliklerin konuşulması için en ideal platform olacak. Konuyla ilgili dedikodular arasında Build kapsamında telefonlar için Continuum uygulamaları, Xbox One'a Evrensel Windows Platformu ve Cortana'nın gelmesi gibi yenilikler yer alıyor.

Okuyucu Yorumları