Microsoft Edge ilk etapta eklentisiz gelecek

Microsoft'un yeni web tarayıcısı, çıktığında beklenen bu önemli özelliği içermeyecek!

Microsoft Edge'de onlar yok!

Microsoft'un Project Spartan kod adıyla tanıdığımız yeni web tarayıcısı, Windows 10'un varsayılan tarayıcısı olacak. Tarayıcının adının Edge olacağını dünkü Build etkinliğinde resmi olarak öğrenmiştik. Daha önceki bilgilere göre Edge, en son web standartlarını ve uzantıları destekleyecekti.

Ancak Microsoft'un geliştirici oturumlarından gelen bir habere göre Edge, Windows 10'un final sürümünde, ilk aşamada eklenti desteği sunmayacak. Tarayıcı, Windows 10'un çıkış tarihinden sonra da güncellemeler alacağından, eklenti desteği daha sonra gelecek.

Eklenti desteği, Microsoft'un web tarayıcısı Internet Explorer'ın önemli eksiklerindendi. Chrome, Firefox gibi web tarayıcıları, eklenti destekleriyle öne çıkıyorlar ve Microsoft, artık bu alanda geri kalmamak konusunda kararlı. Firmanın Edge için bu sene yayınlayacağı bir güncellemeyle eklenti desteğini sunmaya başlayacağı söyleniyor.

İşlevi ciddiye aldığını bildiğimiz Microsoft, Chrome ve Firefox eklentilerinin küçük değişikliklerle kolayca Edge'e uyarlanması için bir yol da sunacak. Bununla birlikte işlevin tam olarak ne zaman Edge'e geleceği henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları