Microsoft Edge son güncelleme ile daha güçlü

Microsoft'un son güncellemesi ile birlikte Edge, daha iyi bir tarayıcı olmak için bir adım daha attı

Microsoft Edge gelişiyor!

Microsoft, rakiplerini geriden takip eden Edge tarayıcısını sık güncellemeler ve özellik geliştirmeleriyle hazır hale getirmeye kararlı görünüyor. Yazılım devinin ilk platform güncellemesi, görüntüleme motoruyla Microsoft'un yeni tarayıcısına güç getiriyor.

EdgeHTML 13 olarak adlandırılan güncelleme zaten aylardır Insider üyeleri tarafından test ediliyordu. Ancak Windows 10 Kasım Güncellemesi onu herkes için kullanılabilir hale getirmiş oldu.

Yeni görüntüleme motoruyla gelen en büyük yeniliklerden biri, standartlar için daha iyi destek sunabilmesi. Windows 10'un piyasaya çıktığı dönemle karşılaştırıldığında Microsoft'un birkaç ay içinde HTML5 testinde etkileyici bir şekilde 56 puan artış sağlamayı başardığı görülüyor. Şu anki geçerli skor 458'e ulaşırken Internet Explorer 11 için bu rakamın 336 seviyelerinde olduğu belirtiliyor.

Güncelleme, hızlı performansla birlikte JavaScript motoru Chakra için önemli geliştirmeler getiriyor. Kangax ES6 uyumluluk tablosundaki en yüksek puanı alan Chakra motoru varsayılan asm.js desteği, zaman uyumsuz fonksiyonlar ve çok daha fazla yeni özelliği bir araya getiriyor.

Tüm bu geliştirici odaklı özelliklerin yanı sıra tüketiciye dönük, daha önceden bildirilen sekme ön izleme ve geliştirilmiş arayüz gibi diğer tüm yenilikler de güncellemenin bir parçası olarak kullanıcılara sunulmuş durumda.

Okuyucu Yorumları