Microsoft, Facebook için 24 Milyar Dolar Önermiş...

Facebook yıllar önce henüz "minicik" bir siteyken, Bakın hangi teknoloji devleri, Zuckerberg'e ne kadar paralar önermiş?

Microsoft'un Facebook hayali suya düşmüş

Facebook ilk başladığı sıralarda, daha büyük firmaların satın alma çabalarına hiç yabancı değildi. Yakın zamanda yapılan bir röportajda eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın söylediğine göre, Microsoft da bu firmalardan biriydi.

CNBC ile yapılan röportajda Ballmer, Microsoft'un Facebook için 2007 yılında "minicik" olduğu sırada 24 milyar dolar önerdiğini söylemekteydi. O sırada firma, ilk kamuya açılmasından henüz çok uzaktaydı ve bu açılma ile değeri çok daha fazla artmıştı. Ancak buna rağmen Microsoft, satın almak için bir teklif götürmekte çok gecikmişti.

David Kirkpatrick'in Facebook Effect'inde görülene göre Facebook, Google, Viacom ve Yahoo gibi teknoloji devlerinden 2004 yılında teklif almaya başlamıştı ve devlerin pek çoğu, birden fazla kez teklif getirmişti.

Bir çizgiyi aşarak öncülük yapan ise, Facebook'a 15 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı öneren Google olmuştu. Bu teklif reddedilmişti ve bunun ardından Ballmer, Microsoft adına görüşmeye katılarak, söylenenlere göre, "neden sadece sizi 15 milyar dolara satın almıyoruz" sorusunu sormuştu.

Ancak Ballmer'ın teklifinin, Microsoft ve Facebook'un birbirlerine uyumundan ziyade Google bariz ilgisine karşı yapılan bir teklif olması ihtimali de yok değil. Bununla beraber, Ballmer'ın söylediği 24 milyar dolar teklifini götürmesi için, bu görüşmelerin bir süre devam etmiş ve oldukça ciddi ilerlemiş olması gerekiyor. Ancak hepimizin bildiği gibi Zuckerberg bu teklifi reddetti. Ballmer, yaptığı röportajda bu karara saygı duyduğunu söylemekteydi.

Tabi ki şu anda doğru olduğu açıkça görülebilen bir karar için Zuckerberg'e saygı duymak zor değil. Dünya'nın en büyük internet firmalarından birine dönüşerek 374 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Facebook'un artık "minicik" olduğunu söylemek pek mümkün değil...

Okuyucu Yorumları