Microsoft, güncelleme için P2P kullanabilir!

Microsoft, güncelleme dağıtırken kendi üzerindeki yükü azaltmak için bu ilginç yönteme başvurabilir!

Win 10, böyle güncellenecek!

Windows 10'un final sürümünün yayın tarihi, henüz tam olarak bilinmese de giderek yaklaşıyor. Microsoft bu sırada Windows 10 için yeni özellikleri devreye sokmaya devam ediyor.

Windows 10'un gündemdeki 10036 sürümüyle birlikte Microsoft'un üzerinde çalıştığı yeni özelliklerden biri, işletim sisteminin güncellemelerinin P2P (eşten eşe paylaşım) ile dağıtılması. Bu sayede kullanıcılar Windows 10 güncellemelerini ve satın aldıkları uygulamaları torrent benzeri bir P2P sistemiyle indirebilecekler.

Elbette bu sistem sayesinde, Microsoft sunucularındaki yığılmanın önüne geçilmiş olacak ve kullanıcılar, başka kullanıcıların bilgisayarlarındaki güncellemeleri ve uygulamaları, uzun indirme sürelerini beklemeden indirebilecekler. Ancak kullanıcılar bu şekilde hızlı indirmelere ulaşabilmek için, bilgisayarlarını P2P sistemine açmak durumunda kalacaklar. Bu da başka kullanıcıların onların bilgisayarından güncelleme ve uygulama çekebilecek olması anlamına geliyor ki, böylece kullanıcının internet bağlantısında biraz yavaşlama söz konusu olabilecek.

Microsoft şimdilik bu özelliği resmen duyurmuş değil ve Windows 10'un final sürümü sırasında özelliği iptal etmesi de olası. Ancak yine de Microsoft'un böyle bir deneme yapıyor olması bile ileride P2P'nin Microsoft ekosisteminin bir parçası olabileceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları