Microsoft hack'lendiğini gizlemiş!

Microsoft'un hack'lenen bazı kullanıcılarından bu durumu gizlediği, Reuters sayesinde ortaya çıktı!

Hack'lendiğini gizlemiş!

Microsoft'un Hotmail'in Çinli casuslar tarafından yıllarca hack'lendiğini bildiği ancak bunu kullanıcılara söylemediği iddia edildi. Reuters'ın yayınladığı raporun ardından Microsoft, durumun böyle olmadığını ileri süren bir açıklama yaptı.

Reuters'a göre Microsoft, devlet kaynaklı hack girişimlerine yönelik ilkelerini değiştirdiğini doğruladı. Siteye göre firma, Çinli yetkililerin birkaç sene önce binin üzerinde Hotmail eposta hesabına giriş yaptığını ve Çin'in Tibet ve Uygur bölgelerini hedef aldığını biliyordu ancak bunu kurbanlara açıklamadı. Bu yüzden hacker'lar, kurbanlardan bilgi almaya devam ettiler. Eski Microsoft çalışanlara göre firma, olay sonrasında hack'lenen kullanıcılardan parolalarını sıfırlamalarını istemiş ve tam bir açıklama yapmamıştı.

Reuters'ın açıklama taleplerinin karşısında Microsoft, Çarşamba günü ilkesini değiştireceğini ve gelecekte devlet kaynaklı bir hack girişiminden şüphelendiklerinde müşterilerine haber vereceklerini söyledi.

Facebook ve Yahoo, yakın bir geçmişte bu tür devlet tabanlı saldırılarla ilgili ilkelerini düzenleyerek kullanıcılarını böyle durumlardan haberdar edeceklerini söylediler. Benzer şekilde Google, 2012'den beri böyle bir ilkeye sahip. Microsoft'un baskıya uğrayana kadar ilkesini değiştirmemiş olması ise üzücü bir durum.

Reuters'ın yazısının üzerine Microsoft'tan gelen bir açıklamada saldırıların tek bir ülkeden gelmediğini, saldırılarla ilgili birden fazla faktörün ele alındığı söylendi. Firma, müşterilerinin güvenliğini parolalarını sıfırlamaya zorlayarak sağladığını da sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları