Microsoft'un gözü hala Android'de!

Microsoft, uygulama mağazalarını geliştirmek için şimdi de Android uygulamalarına göz dikti!

Microsoft'un gözü Android'de!

Son dönemde birçok ürünü için yeni iş modeli belirleyen ve onları rakip platformlara açan Microsoft'un yapacağı herhangi bir hamle, bizi çok şaşırtmayabilir. Firmanın Android uygulamalarını Windows'ta çalıştırma planlarını daha önce duymuştuk. Şimdi ise bu konuyla ilgili yeni söylentiler, Microsoft'un düşüncelerini bir kenara bırakmadığını gösterdi.

Microsoft, Windows Store'un geliştirici kitlesinin çok küçük olduğunun farkında. Öyle ki Windows Phone geliştiricilerini dahil ettiğinizde bile Microsoft, iOS ve Android'in karşısında geride kalıyor. Windows Store topluluğunun Microsoft'u istediği gibi gelişim göstermediği, artık bir gerçek.

Bu durumun farkında olan Microsoft, Google Play'le bağlantı kurmak yerine Android uygulamalarının kendi ortamına port edilmesini, ardından uygulamaların Windows üzerinde çalıştırılmasını istiyor. Uygulamanın port edilmesi, onun kontrolünü Microsoft'a veriyor. Böyle bir hamle, hem Windows kullanıcıları hem de Windows geliştiricileri için büyük bir adım olabilir. Microsoft, Windows uygulamalarının geliştirilmesini teşvik etmek için, native kodla geliştirmenin ayrıcalıklarını vurgulayabilir ve ek araçlar sunabilir.

Başta Microsoft'un hiç denemeyeceği bir fikir gibi görünse de firma, son 8 ayda önemli değişiklikler yaşadı. Uygulamalarının ve yazılımlarının her yere girmesini isteyen Microsoft, kullanıcılara mümkün olan en iyi deneyimi sağlamayı hedefliyor. Windows ve Windows Phone uygulamalarının birkaç sene geçmesine rağmen hala rakiplerinin gerisinde kalması, Microsoft'un strateji değişikliğini düşünmesini sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları