Microsoft, istediğini almak üzere!

Microsoft'un 2012 yılından beri canını sıkan "CD çizme" davası, bu kararla yön değiştirebilir...

CD çizme davasında son raund!

Microsoft, 2012'den beri ilginç bir davanın içerisinde: Bu dava, Xbox 360 konsolunun sahip olduğu bir tasarım hatasının, oyun CD'lerinin en küçük sarsıntı ile çizilmelerine sebep olduğunu iddiası üzerine, bazı kullanıcılar tarafından açılmıştı. Firma, geçtiğimiz yıl bu davanın grup davası (büyük bir partinin hatalı üretildiği durumlar) statüsünü kaldırmayı başaramamıştı ancak şimdi, US Supreme Court (ABD Yüksek Mahkemesi) bu iddiaya karşı Microsoft'un savunmasını tekrar dinlemeyi kabul etti.

Şu anda Microsoft, hatalı konsol sayısının, genellikle bir ürün türünün büyük kısmına yayılmış olan sorunlar ile ortaya çıkan grup davası statüsü için yeterli olmadığı üzerine odaklanmış durumda. Firmanın söylediğine göre Xbox 360 kullanıcı tabanının sadece yüzde 0.4'ü disk çizilme problemi yaşadı ve bunların da bir kısmı kullanıcı hatalarından kaynaklanmakta.

Davanın grup statüsünün kaldırılması bile Microsoft'un işine yarayacak. Bu karar ile, Microsoft'un ödemek zorunda kalacağı hasar bedelleri çok aşağılara düşecek...

Okuyucu Yorumları