Microsoft, LinkedIn'le Ne Planladığını Açıkladı!

İnternet tarihinin önemli işlerinden birini yapan ve LinkedIn'i satın alan Microsoft'un, dev sosyal ağ ile ne yapacağı netleşiyor...

Microsoft, LinkedIn ile ne yapacak?

İş dünyasının Facebook'u olarak nitelendirebileceğimiz LinkedIn'i satın alan Microsoft'un bu platforma dair planlarının neler olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Microsoft bu doğrultudaki planlarını paylaşarak söz konusu sosyal ağı hem Office hem de Windows'la etkin bir biçimde entegre edeceğinin işaretlerini veriyor.

Firma CEO'su Satya Nadella tarafından paylaşılan bir blog gönderisine göre LinkedIn ağı ve kullanıcı kimlikleri Microsoft Office ve Outlook üzerinden erişilebilir olacak, böylece sosyal ağ Microsoft'un üretkenlik araçlarına da sıkı bir biçimde bağlanacak.

Nadella ayrıca CV dosyalarını Word yazılımını kullanarak hazırlayan LinkedIn üyelerinin sosyal medya profillerini de Word uygulaması dahilinde güncelleyebileceklerini ve LinkedIn üzerindeki iş ilanlarına doğrudan başvurabileceklerini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan ve sunduğu binlerce kursla dikkat çeken çevrimiçi eğitim portalı LinkedIn Learning de yine Office 365 ve hatta Windows ekosisteminin geri kalanı üzerinden de erişilebilir olacak.

Okuyucu Yorumları